Teodosie Petrescu

Teodosie Macedon Petrescu este un șmecher încă în viață. Este un alt ziditor de biserici care preamărește sfînta treime: botez, cununii, înmormîntări. E al 17lea copil al unora care își doreau mult să ia ajutoarele pentru făcut copii. Seminar, facultate teologică și apoi asistent universitar. 1987 are viziunea să facă un gest patriotic și să semneze actele cu Securitatea. În 1990 devine sîngele tînăr de care aveau nevoie popimea. Și devine Teodosie Snagoveanul. Probabil de la țigările de domn, nu Carpați ca tac–so. Și rapid după aia îl fac patron peste țîțele goale de la Tomis să poftească la trupurile expuse ostentativ pe plaja gay. Devine doctor în arginți și teologie. Și profesor universitar.

În martie 2009, la șase luni după începerea anului școlar la fabrica de popi din Constanța, de lîngă stațiunea M–am aia, face pe din trei 3.000€ pentru preaslăvirea sfintei fecioare și a benzinei din rezervor cu alți doi specialiști în botezuri, Emil Cosmin Brăescu și Bogdan Chiriluță, și îl înscrie pe un biet jurnalist în afacerea lor. Ziaristul se pare că nu are bani să–și mai cumpere și parohie și organizează flagrantul. Și nimic. Acuzat. Dar rămîne în toate posturile, sfinții apostoli fie lăudați. Căci simonia e păcat greu copiii mei!

Și bagă bani și din alte părți. Datorii de 1 milion de euro în taxe neplătite. În condițiile în care popimea face mai toate intervențiile divine fără chitanță și donațiile sînt toate la categoria bani negrii pentru zile ploioase. I–au închis din casele de hodină sufletească și a scos peștele cam la a 9a parte din ce datora. Dar atît.

Deci pentru toate meritele astea de om aproape vorbitor cu îngerii, Ion Iliescu i–a dat Steaua României. Poate să mai trimită copii drăguți cu Steaua în colind, că femeia lui nu prea mai poate.

Reclame
Etichetat , , , , ,

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: