Ion Moța

Ion Moța este arhietipul legionarului. Erou. Cult. Eroic. Cultural. Aproape un sfînt. Om de acțiune. Și altele. În fapt, un borfaș. În orice alt tip de regim este un pușcăriaș de drept comun. Un găinar oportunist. Un jeg. Dar cînd ai nevoie de sfinți, trebuie să dai și tu o mînă de ajutor dumnezeului. El ți–i trimite. Tu trebuie să–i recunoști. Ăsta este ca merit principal fiu de popă. Din ăla ortodox. A studiat dreptul la Iași, la Cluj, la Paris, la Grenoble. În sfîrșit Grenoble a acceptat să îi dea o diplomă. Se întoarce în țară să fondeze Acțiunea Românească, la Cluj. Vă amintiți? Orașul maghiar căruia coloniștii i–au zis Napoca și acum două mii de ani și acum 50?

Cu Corneliu Zelea Codreanu planifică asasinarea unor oameni politici evrei. Sînt arestați. Mă rog, evident abuziv. Cine ar fi fost împotriva împărțirii averilor decedaților? Și ce face Ion Moța? Păi Ion Moța este iertat. Iese din pușcărie. Și află și cine a dat declarația poliției. Convenabil, nu?

Așa că se duce după Vernichescu și îl împușcă. De 7 ori! Și tribunalul legionar consideră că omul avea dreptate, probabil Ion Moța se afla în legitimă apărare atacat de un nenorocit cînd avea pistolul în mînă. Probabil Ion Moța ar fi tras 60 de gloanțe. Dar a tras cîte erau în încărcător, cîte avea. Probabil nici unul nu ar fi nimerit. Pînă la urmă Ion Moța era un politruc, nu vre–un dăruit intelectual sau sportiv. Dar a stat aproape ca să nimerească. Și omor cu premeditare înseamnă pentru biserica ortodoxă și legionari achitare și nu spînzurătoare. În vremurile alea, evreii erau spînzurați în teritoriile colonizate de români pe motiv că erau evrei și planificau ritualuri gotice cu sînge și mațe botezate. La cîți copii au trimis românii la turci sau ca sclavi pentru prostituție, am dubii că pe români îi durea de copii sacrificați. Dar dacă e creștin, se poate împărtăși. Știi, trupul și sufletul unui evreu de secol unu. Și dacă se împărtășește, poate marfa încă mai e în tubul digestiv. Dacă e atinsă de evreii care practicau ritualurile acelea sălbatice înainte ca trupul și sîngele lui Isus să se transforme în caca și pipi, atunci avem de a face cu un sacrilegiu!

Și pentru că s–a ocupat de Vernichescu, Corneliu Zelea Codreanu, favoritul multor popi, a zis că întoarce și celălalt obraz. Și îl face pe gorilă borfaș șef peste Frățiile de Cruce. Frățiile alea în care Bartolomeu Onania pe Calciu Dumitreasa. Noroc că sfîntul închisorilor, Valeriu Gafencu, nu auzise de toate astea. Că altfel să vezi cum renunța el la portul costumului popular și decidea să se angajeze undeva decît să o lăbărească prin pușcăriile «a trei regimuri»!

Și după cum zic popimea, românii nu au fost neam invadator. Ei nu au făcut decît să se apere. Așa că Ion Moța și Vasile Marin pleacă în Spania și se implică în războiul civil în contra forțelor alese democratic pentru a porni un regim totalitar. Și rușii au venit pe tancuri să ia libertatea românilor care erau deja după mai multe regimuri totalitare susținute de biserica ortodoxă și după două perioade cu partid unic.

Etichetat , , , ,

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: