Frontul Renașterii Naționale

Frontul Renașterii Naționale. Interesantă titulatură. Se pare că cei care au participat la tulburările din decembrie 1989 știau ce vor să facă. Acela era frontul renașterii. Acesta a fost frontul salvării. Tot naționale. Resuscitare. Gură la gură. Altert.

Se pare că Frontul Renașterii Naționale nu a venit singur. A venit cu un popă lider politic. Patriarhul Miron Cristea nu dormea noapte de noapte ca să stea să îi trimită sfîntu decrete pînă în zori. Și Miron Cristea era un creștin adevărat. A persecutat evreii cu toate celelalte etnii. Și avea ca aliați sfinți dreptcuvioși precum Alexandru Averescu și Nichifor Crainic sau Niculăieș Iorga.

Cu această ocazie apare în lege ceva ce probabil era de mai demult. Apare constituția corporatistă și autoritariană de la care se adapă gîndurile democraților de secol 21. Acolo statul este mai presus decît individul. Și interesul public este mai presus decît paguba individului. Culmea, ca și tot restul creștinismului, căcatul ăsta este doar pentru căței. Dulăii nu au probleme. Pentru că Miron Cristea era prea bătrîn să mai aibă erecție se cheamă că era un sfînt că nu mergea la curve. Nu se pune problema să facem din biserici case colective pentru cei fără locuință și în zona altarului să tragem WCuri și dușuri. Nu se punea problema ca banii coroanei să fie implicați în afaceri cum ar fi efortul de război în care coroana îi băga pe mucea. Și astfel existau chiar și crocodilii regali. Drăguț nu?

Ceea ce găsesc pe forumurile de limbă română azi este tocmai textul constituției din 1938, în care indivizii, indiferent de religie și etnicitate, sînt obligați să se sacrifice (!) pentru țară și moșiile importante.

Mă așteptam ca după legislația fascistă a maimuțoiului Octavian Goga, un Miron Cristea să revină la legislația anterioară pentru minorități. Dar omul dumnezeului ortodox nu are probleme dintr–astea. El are nepoată în Franța și rude de întreținut. Iar Carol II este darnic atîta vreme cînd nu sînt posesiunile coroanei.

Și ca să vezi! Straja țării era un fel de pionierii lu’ taica Carol. Și aveau ca scop să ajute la strîngerea recoltei. Drăguț, nu? Și pe domeniile regale, alea pentru care li se dă urmașilor lui Carol despăgubire. Și Nicu Iorga, eroul creștinătății fundamentaliste, cel care făcu o istorie nouă românilor, trase și una curată–strălucitoare ortodoxiei, fu revoltat nevoie mare că trebuia să îmbrace uniforma frontului, dar cînd l–a atins Carol acolo unde îl durea mai tare: în profitul cărților naționaliste de proastă calitate vîndute drept adevăr științific, ete așa fu primul să se afișeze în noua uniformă. Ăsta da naționalist, creștin dreptmăritor!

Reclame
Etichetat , , , ,

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: