Cei mai atei sînt clerul

Cică dușmanul bisericii ortodoxe ar fi ateii. Adică popimea?!? Cine este mai ateu decît un popă ortodox? Își cumpără parohia, pe care o caută la catalog ca însurățeii apartamentul cu credit prima casă. Evaluează cît poate să facă, randamentul și clientela bisericii, face estimate de piață. În sat țigănesc nu merge nici dracu. În centrul Bucureștilor e omor și ajung să facă popii *internship* ca să suplinească pe unul care abia se mai ține pe picioare de cît îl trage burta în jos.

În fața bisericilor din orașele mari, mai alungați la poartă ca să nu supere cu mirosurile cuvioasele fecioare cu vaginul larg și cap acoperit, sînt amărîți. Săraci. Slabi. Murdari. Popa e gras. Mai e cîte un fanatic slab, dar tot are pantofi noi în picioare. Popii îi trebuie mai multe jucării decît sînt într-un *sex shop*: cădelniță, sfeșnice de multe feluri cu lumînări încrucișate sau nu, pahar de tablă cu ornament de neam prost să care carne crudă de om-dumnezeu, pahar pentru cărat sîngele omului-dumnezeu la împărtășania vampirilor, cruci de mai multe feluri, costume, pentru că le place jocul cu costumele, cărți care de care mai împodobite cu sticlă colorată, tablouri tematice, unele cu rame din metale prețioase, șamd. Și după orgia colectivă de duminică, popa se suie în automobilul proprietate personală în timp ce săracii primesc cîțiva bănuți pentru statul în frig ca să facă enoriașii să se bese mai cu sport la crăpelnița îndumnezeită de la prînz.

Patriarhii, de la PRIMUL, se tratează la medici reputați. Se consultă prin cele străinătățuri. Pînă și călugări pălmași, fară carte ca Iustin Pârvu, au spitale, transplanturi, transfuzii șa. Ei știu că dumnezeul lor nu există și au nevoie de cele mai bune tratamente ca să îi țina mai mult în viața asta bună cu daruri și pupat mînă ca la nașul mafiot.

În Bucale văd în fiecare iarnă amărîți rupți care cerșesc. Afară e zăpada aia jegoasă tipică de neamul lui Peneș Zelea Iorga. Și eu văd pielea amărîtului prin rupturi. Măcar o dată se întîmplă să văd printr-o
intersecție unul în pijama, mai ales pe lîngă spitale. Zici că crezi în Filantropica, fantezia unui pui de nomenklaturist? Poate. Dar stai să vezi popa ce îmbrăcat e! Nu am văzut popă în rochie de vară de cum încep să scadă temperaturile. Cîte o Siluana Vlad încotoșmănită bine, să nu cumva să răcească la ovare și să rateze vreo fecundare miraculoasă probabil.

Unde e dumnezeul lor? Al ăstora care fac bani din numele aceluia.

Anunțuri
Etichetat

Un gând despre „Cei mai atei sînt clerul

  1. aimeelittle spune:

    Și totuși, dă-i amărâtului în pijama și ți se va reproșa că-l ajuți să-și facă încă o casă. Tu ai auzit cât căștigă aștia?

    Măcar sfântul preot folosește banu pentru binele nostru, al tuturor.

    Nu vezi tu lumina că ești orb și rău la suflet.

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: