Sfinți de toate calibrele

În 22 de ani de minciuni și repovestiri de legende cu călugărul care se punea să se roage zen și se descuiau ușile la celule, dar nimeni nu a plecat ca să mai asiste la următoarele spectacole ale fachirului în sutană, nu au venit pentru 40 de ani de comunism cu o Maica
Tereza.

Cică pe sodomiții în sutană i–a dat comunismul afară din mănăstiri și i–a băgat în producție. Nu am găsit documentație cu făcătorii de minuni între necredincioși. Probabil e chestia cu vibrațiile negative. Dacă te simte sfîntul că ai avea înclinări comuniste se strică energiile și nu mai poate să facă tămăduirea. Dar cum era cu activitatea în producție? I–a luat îngerul să îi dea lumii. Să facă misionariat pe bune. Nu să doarmă 12 ore pe zi la chilie și după aia să vorbească proastele la colțul bisericii cum face el canon 12 ore noaptea și nu dă geană pe geană. Nu au influențat societatea. Nu au făcut nimic.

Ba chiar ăștia mai sfinții care erau deja cu teologia la bord cînd a venit războiul nu s–au sfiit să ia arma în mînă. Ei se jură că nu au omorît. Alții că uite dovada că sfinții sînt la slujbă de la 8 la 16: au fost repartizați la radio sau brancardieri. Dar nu am auzit sau citit de povești cum au fugit să nu îi ia în armată. Cum au refuzat să ia arma în mînă. Cum nu au făcut instrucția ca să învețe cum să omoare mai cu tehnică.

Un măgar bătrîn a fost prins la 90 de ani că îi cîntau măicuțele imnuri legionare. La 92 de ani la fel. Poate pentru toți anii a fost așa. Dar e sfînt că la 90 de ani nu mai tabără pe femeile sfinte. Doar le pipăie unde trebuie. Cică nu era așa rău. Cică e o conspirație. Nimeni nu neagă existența situației. Dar situația nu este criminală pentru că cel care a cerut pedepsirea satirului bătrîn ar fi evreu. Și încă unul care s–ar face vinovat de multe nereguli nedovedite. Doar că filmulețele există. Și altele există. Alea sînt dovedite. Dar irelevante, nu–i așa?

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: