Imperiul rromân

Tot din viața lui Paul Celan găsim elemente de bine despre elementul civilizator al românilor în teritoriile ocupate, sau, cum scrie în manualele românești, unite. În 1934 Paul Celan îi scrie unei mătuși că despre antisemitismul din școala lui ar putea să scrie un volum de 300 de pagini. Avea 14 ani. La 40 probabil ar fi putut să scrie 3.000.

Cu alte cuvinte, cam ce s-a scris despre prezența trupelor sovietice în România post 1944 din marile orașe este istoria pe bune a prezenței jandarmilor, militarilor și politrucilor români atît în spațiul urban cît și rural al teritoriilor ocupate. Sau altfel cum pana mea se face că toate națiile astea înconjurătoare se opun cu arma în mînă în contra ocupației române. Adică cam ce le place românilor să creadă despre rezistența lor anti-comunistă.

Cu alte cuvinte, istoria românilor este o încropeală de povești ale altora.

Au dus-o rău bulgarii, ucrainienii, maghiarii, evreii, germanii șamd sub români? Inventează istoricul X pe baza unor mărturii îndoielnice o poveste similară despre români.

S-au apărat kazarii, bulgarii, maghiarii cu arma în mînă în contra jafului românesc? Transferăm povestea la românii persecutați de colectivizarea făcută tocmai de români.

La asta adăugăm și alte tehnici. Sînt evreii majoritari între arendași cale de 3 județe? Uităm că revolta a fost cea mai pronunțată la sute de kilometri de cele trei județe. Dăm cu buretele peste faptul că boierii care știau condițiile de muncă dădeau și acelor răi evrei erau români. Important este să găsim acel un armean și uităm două sute de români.

Anunțuri
Etichetat

3 gânduri despre „Imperiul rromân

 1. vasile b spune:

  la 1907 i-a placut armatei sa omoare. la razboiul de independentza au murit putin mai multi romani. Rusi au murit de -56 ori mai multi ca romanii ,dar romanii sunt cei care au suferit mai mult , o fi trebuit sa sape gropi si asta i-a cam ostenit . ciudat este ca guvernul care apus armata sa traga in oameni (1907) nu a considerat asta fi genocid. si un anumit ofiter (poate mai zelos ) a ajuns maresal…

  • Criticul Foto spune:

   Un?

   Este vre-un mareșal român care să fi ratat ocazia să fie acolo la masacrat țărani?

   Apropo, e de comparat estimatul pesimist de la 1989 cu estimatul optimist de la 1907. Dramatica revoluție a curului!

  • vasile b spune:

   erata : Rusi au murit de -5-6 ori mai multi ca romanii

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: