Profesor și preparator

Mă uitam la o reproducere după lecția de anatomie a domnului X. Este predată la arte pentru studiul perspectivei. Chiar dacă perspectiva este puțin eronată. Dar aici nu e vorba de fotografie, nu?

Mă gîndeam: profesorii pe stil vechi sînt niște idioți. Aura lor e simplă: sînt mai calificați decît profanul. Altfel sînt niște incompetenți. Preparatorul este cel care știe, dar acesta nu are spatele.

Situația e chiar puțin mai nasoală. Oamenii s–au prins că viitorul profesor se alege din tagma preparatorilor. Deci și preparatorii sînt cu spate acum. De la 20+ de ani sînt niște mici profesori care încă nu și–au primit insigna de profesor și pistolul de pus note.

Cum pînza poate să fie gata tratată, rama se pune la atelierul din colț și geamul opțional se pare că și tagma artiștilor observatori, chiar dacă nu acced la grade universitare, este formată din mici profesori marginalizați. Rămîne la latitudinea fiecăruia să își aleagă niște motive imaginare cît mai glorioase pentru care nu participă la luptele inter–catedre.

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: