Nicolae Kretzulescu

Am scris despre Carol Davila. Străin. Și cu realizări cam cît două generații de români. Nu uitați că SMURD este recunoscut chiar de nația de căcat că ar fi produsul unui alt venetic. Nicolae Kretzulescu este varianta lui Carol Davila. Fabricat în România. Pute a brînză de burduf chiar și cu cojocul pe el. Nicolae Kretzulescu este academician. Om politic. Prim ministru. Realizările lui sînt la nivelul a două zile din cariera lui Carol Davila.

Nicolae Kretzulescu ajunge prim ministru pe cînd încă străinul Carol Davila nu avea cetățenia. Cu alte cuvinte era pe meleaguri românești de cu mult înaintea celuilalt. Și? Și pula! O pulă mare, ortodoxă, botezată cu multă țuică.

El a fost 5 ani la Paris să studieze medicina. Cizma a produs de pe urma celor cinci ani o carte zisă mărturie. Și atît. Canalia și–a zis medic fără practică sau altceva. Pentru el problema agrară, deși A. I. Cuza promisese, era un subiect de fofilare. Dar a fost medic! Și a creat Direcția Generală a Arhivelor Publice! Halal să–ți fie Nicule! Pentru așa un titan, A. D. Xenopol, altă făcătură, scrie și o carte. Cică boierul medic! Ha! HaHa!

Etichetat , , ,

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: