Carol Davila

Carol Davila, Carlo Antonio Francesco d’Avila, sau Charles d’Avila este cel care a învățat o nație imbecilă ce e aia medicină. Ca și mulți alți români urmează cursurile facultății de medicină din Paris. Diferența între aceia și acesta este că el a și luat licența. Al doilea care merită creditul este Barbu Știrbei care îl tocmește pentru trei ani să stea în București.

A fost și profesor de chimie. A făcut și sistemul de ambulanțe. Românii prinși cu arcanul în armata unei nații de căcat au avut o șansă să rămînă în viață prin eforturile acestui om care a importat tehnici medicale de campanie și a adus idea de trenuri spital. Înainte era doar popimea care să ia toți banii găsiți la mort pentru veșnica pomenire. Pentru că dumnezeul lor tembel, făcătorul văzutelor și nevăzutelor, nu a fost în stare să afle de viruși și bacterii. Normal. Doar nu se văd, nu? Așa că între cele zece porunci este legea unu *să–mi faci mie labă de cîte ori îți amintești de mine*, dar nu există legea 11 *spălați–vă pe mîini*.

Carol Davila va înființa un orfelinat. Față de casele de tortură și prostituție forțată oferite de cărtre biserica dreptmăritoare prin care copiii erau îndoctrinați în superstiția națională, dar nu și educați. Căci pentru o slugă și un bastard sînt mai importante să zică tatăl nostru și bucură–te marie, decît să își depășească starea în care a fost cufundat pentru că popa e de părere că contracepția este doar pentru marii boieri. Strategic Biserica Ortodoxă are mare dreptate să vrea asta. Ei au nevoie de mînă de lucru ieftină și umilită, de oameni aduși sub statutul vitelor care să lucreze pe cît să supraviețuiască. În același timp, aceiași biserică are nevoie ca boierii să facă copii puțini ca să nu se împrăștie averea. Și doamne ferește dacă se împarte averea la mulți că or să fie mai cumpătați cu ridicatul de biserici.

România și dumnezeul românilor l–au binecuvîntat cu canon pe cinste: reumatism și pareză. Dar omul vroia să facă ceva. Față de nația de căcănari care își trăgeau ca Iorga case și tipografii și intrau în biznis. Fondează o școală de chirurgie pe care niște unii vor să o închidă. Dar Franța se obligă să o țină pe cheltuiala sa. În replică românii vor fonda cu șobolanul Niculăieș Iorga, bunicu’ lu’ Pippidi, din clanul Mungilor, o școală românească la Paris. Pentru români, bineînțeles! Francezii să se fută! Dacă vor școală să își facă. România este prea ocupată cu cîștigul personal.

Tot Davila va fonda Facultatea de Medicină. Apoi Facultatea de medicină veterinară. Înainte românii tratau, ca și azi, cu popa și botezu. Am avut o dezbatere interesantă în care am ieșit de prost cu un popă fundamentalist. Dacă biserica consideră că omul este mai presus de toate animalele cum poate popa să dea cu botezu la animale și mașini și nu poate la alte religii. Evident sînt cu rea voință a concluzionat moșu. Ca la baba descîntătoare, religia pizdii virgine se tulbură cînd ateii și sataniștii o contestă. Vibrații negative.

Cum în Transilvania un evreu și niște maghiari au dat românilor spre jefuire o grădină botanică și Carol Davila a dat una Bucureștilor. Care e mișto cînd e să te lauzi că și latrina numită cu drag România are așa ceva, dar e de căcat cînd e de dat bani.

Față de un vidanjor de mare clasă cum ar fi Nicolae Iorga, Carol Davila fondează reviste de specialitate și nu reviste naționaliste. Prin care încearcă să ridice nivelul unei nații îndobitocite de un mileniu de închinat la niște nespălați de deșert și niște domnitori gata să te tragă în țeapă pentru un inel frumos.

Pe perioada vieții a avut o școală de surdo–muți. După aceia nu mai iaște bani. Și aveau românii dreptate. Nu sînt născuți surdo–muți pentru că părinții trăiesc în păcat? Uite, să se ridice la nivelul moral și etic al unui Carol II și de fiecare dată cînd o să își fute nevasta are șansa să aibă un prinț moștenitor!

Tot el pune bazele farmaciei în România. Aia în care legionarii se dădeau cu curul de pămînt că erau doar evreii. Și pe bună dreptate erau evreii farmaciști. Românii citeau prea greu și erau predispuși să încurce butelcile. Vezi plăcerea lui Carol Davila de a–și vedea soția moartă pentru că un ucenic îi dă otravă în loc de medicament. Pe o sticlă scria chinină. Pe una scria stricnină. Și ce s–a gîndit românul, ca mulți medici și farmaciști un secol mai tîrziu? Că poate să le țină apropiate și nediferențiate vizual. S–a bazat pe capacitățile sale de lectură. Și a citit ca scribul antic care a citit fată tînără și a scris fecioară ca să știe tot creștinul de ce își omoară vecinul.

Carol Davila vine cu ideea consultațiilor gratuite pentru săraci. Ceva ce popii probabil au considerat anatema. Dacă nu mă credeți, mergeți într–o biserică ortodoxă și interesați–vă cu cît vînd la litru uleiul de prăjit descîntat magic în prezența dumnezeului. Pardon? Nu era omniprezent? De ce am nevoie de invocarea demonului întreit ca să se pogoare în ceva ce este deja?!?

Din 1853 pînă în 1868 nu a primit cetățenie. Deși făcuse toate aceste eforturi. Pentru că un străin e suspect pînă la moarte și niște zeci de ani după. Vezi evreii. Cînd Germania a oferit șansa unui sistem medical bun și o viață decentă sportivilor români, nația s–a ofticat! Ni–i fură. Nu. Poate chiar îi apreciau. Față de ortodoxi nu așteptau pînă la 7 ani de la moarte să pipăie și să lingă oasele ca să vadă dacă izvorăsc mir.

Carol Davila publică pe cheltuiala sa o carte de Alecsandri și o distribuie gratuit. Românii or vorbi de românism, dar brînza e pe bani. Marcă banul și trage el prepuțul!

Anunțuri
Etichetat , , , ,

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: