Octavian Goga

Octavian Goga, poetul despereche, este un mic Hitler. Tehnic nu ar fi trebuit să existe în manualele de limba română. Ar fi trebuit să rămînă o plăcere pe sub tejghea a adulților, alături de jurnale intelectuale române precum Infractorul, Infractoarea.

În 1937 d. Goga decide că, contrar legilor în vigoare și a tratatelor semnate, în contra bunului simț și, mai rău, a spiritului creștin predicat de potăile din cler, cetățenia evreilor să fie reevaluată. 36% și–o pierd și se propune planul Madagascar. Adică înainte de ridicarea problemei evreiești în Germania, România deja pregătea deportarea. D. Octavian Goga fiind poet consideră că Madagascarul este o soluție bună. Și nici nu văzuse desenele animate!

Despre Octavian Goga se poate spune că a fost un vizionar. El dorea deja alianța cu Germania și Italia fascistă! Ceea ce face greu de înțeles cum de evreii au putut să se simtă mai apropiați de Uniunea Sovietică care aparent nu avea nimic cu ei. Binecuvîntarea română a mers pînă la capăt cînd 395 de evrei au cerut să fie deportați în Basarabia după reluarea acesteia de către Uniunea Sovietică. Toți cei 395 au fost uciși pe drum.

Fiind pe nivelul intelectual al unui popă, Octavian Goga cere masoneriei ca Loja Națională să devină Loja Creștin–Națională. Și era mason. Și–au făcut–o cu mîna lor dacă nu l–au verificat dacă e în stare să își prindă singur șireturile.

A murit academician și la fel de inteligent ca înainte.

Etichetat

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: