Daniel Ciobotea

Dan Ilie Ciobotea, zis și Daniel pentru a–i face o față mai prietenoasă față de supuși. Născut pe la Lugoj, face școala pe acolo. Doctorat la București. Cu Dumitru Stăniloaie fan legionar. Și, ca orice ortodox care NU are voie să se roage cu ereticii, e trimis la protestanți la Strasbourg. Doi ani. Serios? Și duhul sfînt la purtat pe culoarele aeriene reglementate. Sau să credem că s–a dus ca simplu om, fără puteri magice, și a obținut dreptul să fie membru de partid și apoi i s–au aprobat actele pentru a i se da pașaport. Plus interviul cu Securitatea prin care se obligă să raporteze că doar merge în vest. Vestul decadent. Și azi, cînd se ridică din nou grupurile de legionari și chelălăie la lună că homosexualii trebuie bătuți și omorîți, că prostituatele nu au dreptul la asigurare medicală și nici la screening pentru boli ca să fim siguri că pedeapsa lui dumnezeu se transmite cu maxim de eficiență, azi Ciobotea nu are nici o problemă să îi țină pe viitorii fundamentaliști cu bombă la țîța lui. Ciobotea, ăsta nu e nume moldovean?

Și dacă la protestanți nu a învățat destul, se duce și la catolici, în Germania de Vest. Încă doi ani. Ooo! Asta da gustat din viața bună! Stăniloaie să trăiască!

Apoi teolog în Elveția și cu muuulte plecări în căutarea lui dumnezeu tatăl în Franța și State. Fruuumos! Vă amintiți Oana Orlea? Dacă nu, să o căutați! Oana Orlea abia în 1980 a primit dreptul de emigrare. Băiatu lu Alexie Ciobotea, un om de o cultură pe nivelul unui învățător, adică fără studii superioare, ca și Andrei Pleșu sau Gabriel Liiceanu putea să umble creanga prin toată lumea. Mă întreb cine plătea pentru transportul, păpica, cazarea și diurnele ăstora?

Și naș de călugărie un alt fundamentalist cu vederi legionare: Cleopa Ilie. Și pe cei doi i–a unit o politică strînsă. Că altfel nu văd ce puteau să discute. Cleopa Ilie era școlit cu oaia pe tăpșan. Se bucura de o memorie excepțională zic cei care l–au cunoscut și putea recita volume întregi. Dar de văzut, el a văzut doar fundul României rurale. Dan Ciobotea era plimbat prin lume. Învățat la hot dog de post. Nu putea să recite decît rugăciunile de bază, dar citise destul de mult.

Și să vezi ascensiune. În 1987 se stabilește în România. În 1990 devine arhiepiscop de Timișoara. Și tot în anul ăla devine mitropolit de Moldova. Apoi, în 1992 devine profesor la facultatea ce poartă numele patronului lui: Dumitru Stăniloaie.

Mai departe biografa lui este scrisă de un Pristanda. Dacă în forma propusă de Caragiale, amuzantă prin cît de evidentă este, tot tîmpitul rîde cu poftă. Că cine nu și–ar da seama! Dar pentru Ciobotea nu prea am văzut creștini cărora să le arăt lista cu realizările și să se prindă că multe chestii sînt numărate de 3 ori. A, și să nu uit, creștinismul fiind un cult necromant, s—a ocupat cu traficul de bucăți de hoit. Cică o dată a prin poliția un om dus cu pluta mergînd noaptea prin cimitir cu un picior în avansată stare de descompunere în mînă. Și acela și–a zis satanist. Deci, legionarii ejaculară de bucurie, uite sataniștii cum se închină la diavoli. Adică nici un legionar creștin dreptmăritor nu ar lua bucăți de hoit. Ei doar merg în cimitirul evreiesc cu alte scopuri. Dar iată că primatul bisericii face trafic cu resturi umane. Ceea ce la spital se trimite pentru incinerare, la aceștia este prilej de bucurie și de pus la vedere.

Și Dan Ciobotea a fost recunoscut și apreciat pentru ceea ce ei numesc activitate științifică. Freud și Jung au avut gargară științifică și s–au realizat progrese considerabile pe baza acestor gargare. Basmele lui Ciobotea ar fi și ele cumva științifice pentru a arăta că biserica nu este precis anti–științifică. Și cum e apreciat? De exemplu primește medalia comemorativă 150 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu! Nu știam că Ciobotea a scris și poezii.

Este pentru profunde merite scamatoricești făcut doctor honoris causa la Universitatea de Arte din Iași. Pardon? Pentru sfințiri gratis? Mă îndoiesc că ar face așa o reducere importantă. Universitatea Babeș–Bolyai la fel. O universitate care se pretinde multiculturală, dar inscripțiile sînt DOAR în română. Multiculturală în sensul că la ei pe site nu ai nici opțiunea de engleză, ce să mai vorbim de maghiară. Și de ce nu ar fi Bolyai–Babeș, pentru că Bolyai a făcut descoperiri mai interesante decît Babeș.

Și bineînțeles, este academician. Văzînd istoria academiei și locului alocat automat bisericii pentru nici un fel de merit, trebuie să fii un căcănar de foarte joasă speță să accepți să fii numit academician. Cînd mă gîndesc la oamenii de mare cultură care au refuzat locul în academia franceză pentru mai puțin, pentru că era o instituție învechită cu valori învechite, nu o instituție creată coruptă cu scop de mărirea pensiei.

Etichetat

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: