Ileana Cosînzeana și dreptul femeii de a turna copii

Simbolistica bisericii este cu sabia în mînă. Isus însuși, zeul păcii în sloganuri, zice că asta a venit să aducă. Sau poate i–au pus în gură cuvintele astea, așa cum i–au pus virginei în burtă un copil. Arhanghelii sînt cu armură și sabie. Sfîntu Ghe ucide balaurul. Mă rog, cică e o metaforă. Deși pînă la venirea educației sovietice am dubii că elevii nu credeau că e o întîmplare reală, ca cea cu Făt Frumos care omoară balaurul ca să reguleze pe Ileana. Iar poveștile astea sînt băgate în cap și acum copiilor. Ileana nu are nimic de zis. Poate avea o casnicie fericită cu balaurul. Dar balaurul nu era român. Deci erau urît. Cu solzi și colți. Și trebuia ucis căci Ileana nu putea fi luată pentru că era măritată. Și zice la biserică pînă cînd moartea vă va despărți. Deci văduvă nu mai contează dacă îl consideră pe Făt un bețiv agresiv lipsit de tact și de un minim de cultură. Poate prefera castelul zmeului unde făcea puzzle și purta discuții despre poeziile lui Lord Byron. Poate nu ar fi vrut să își termine coloana și să își distrugă ireversibil pielea de pe mîini și picioare mergînd la seceriș. Poate se simțea mai bine pe un balcon acoperit cu iederă în august citind Cervantes, decît să o bată soarele în cap și alte părți 8 ore pe cîmp. Dar te pui cu valorile naționale?

Cu balaurul Ileana nu avea copii. Poate erau probleme anatomice. Poate balaurul îi respecta dorințele de planificare familială. Poate avea 5 copii cu balaurul, dar, cum ucisul de minori este întotdeauna o acțiune a răilor, vom trece peste acest fapt. Ce știm este că Ileana este foarte fericită să îi facă copii pînă la moarte lui Făt. Mișto educație! Și mă mai mir că aproape toate femeile din România au ca scop terminal să fie de prăsilă. Nu au gînduri. Nu au viață. Au copii. Copiii sînt idealul suprem. Acum apare conflictul că unele vor carieră. Adică vor mărire. Vor dregătorii. Dar pe dinăuntru la fel de ignorante rămîn. Dezvoltarea personală există doar în măsura în care puterea de cumpărare a familiei le permite să participe la ateliere de
fotografiei, masaj, armonie în familie, feng–șui, șa. Frecție la un picior de lemn. Și ajung ca sonata aia, căreia după ce și–a turnat norma de puradei, vedea flăcări violete în jurul lu’ bărba–su.

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: