Junimiștii și femeile altora

Carolyn nu era încă Cassady. Dar a făcut o pasiune pentru Neal. Care era cu 3 ani mai tînăr ca ea. Și însurat. Cu o femeie cu 3 ani mai tînără decît el. Dar Neal a dezvoltat o pasiune pentru Allen. Așa că Jack și–o trăgea cu Carolyn. Jack era fascinat de Neal, dar nu de ajuns cît să facă sex cu el. Iar Neal se pare că făcea sex cu Allen pentru că vroia să devină poet ca el. Ultima dată cînd Allen a încercat să vadă cum este să fi heterosexual, Gregory a făcut o pasiune pentru partenera lui. Allen i–a prezentat–o lui Gregory și aceasta i s–a oferit prompt. Doar că Gregory a luat–o la fugă. Și dus a fost în acea zi.

Unii sînt heterosexuali. Unii sînt homosexuali. Unii sînt bisexuali. Se plac. Se apreciază intelectual. Beau și fac sex. Împreună au produs o operă artistică mai mare, mai cunoscută și mai recunoscută decît întreaga literatură română.

Literatură română? Pasiunea ratată între un Eminescu de extremă dreaptă și o pițipoancă de valoare literară nulă. Dar scrie poezele cam ca el. Doar că ea e măritată. Nu că ar afecta–o cu ceva. Oricum era o boarfă. O fată de cizmar. Era ridicol pentru Ceaușescu, dar să vezi ce interesant este să omiți detaliul ăsta despre Ana, zisă și Veronica. Maică–sa trece granița la Moldova. Fata termină școala centrală de fete și în mai puțin de un an îl termină și pe examinatorul care i–a dat examenul. El este un bărbat valoros: rectorul fabricii de diplome a Ieșilor. Și este un armăsar: 30 de ani mai bătrîn. Dar fata n–a avut noroc. Și moștenirea s–a lăsat așteptată.

Eminescu cu amanta și soțul amantei au produs nește poezele. Și nește proză nefinalizată. Articolele erau finalizate că luau bani pe ele. Interesant este cum diverși popi legionari încă mai simt vibrație în mădular cînd intonează numele de Eminescu. Un oarecare, interesat de filosofie orientală, care nu și–a luat amanta de nevasta nici cînd era liberă și care s–a curățat de o boală rușinoasă și imorală după standardele Bisericii. Motiv pentru care ea, zice mănăstirea, s–a sinucis. Bun standard moral, așa–i?

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: