Gala Galaction

E interesantă compararea transexualilor care sînt spurcăciune în fața domnului, care așa i–a făcut, dar nu–i mai suportă zic teologii și cler care dau curs celor mai sălbatice tendințe în travestire. Atîta vreme cît respectă standardul islamist să acopere cam toată pielea au voie să își pună căciulă înaltă, să umble cu voal la pălărie ca mireasa, să aibă pelerină și inele și lanțuri cu cruci mai ceva ca Madonna. Să zicem Gala Galaction. Pe numele lui Grigore Pișculescu. Cam de căcat numele. Dar de asta sînt pseudonimele. Și și–a zis Gala. Nume de femeie. Dar mai contează?

Gala Galaction ține de casta brahmanilor. Căci, deși tac–su era un țăran prost, mă–sa era fată de popă. Vezi ascendența? E cam ca la evrei, pe linie maternă. Dar dumnezeu vede și judecă. Și mucea ăsta devine profesor. La Chișinău. După unire, bineînțeles. Cînd era nevoie să se umfle și să naționalizeze alea 5 universități române de mare prestigiu și vechi de puțini ani. Iar cînd a crescut de ajuns de mare s–a făcut profesor la București. Direct profesor. Ete așa. Prin transfer. Mare e duhul sfînt!

În 1947 e ales vicepreședintele Uniunii Scriitorilor din România. Ca să vezi! Regimul care ura biserica. Regimul ateu. Și popa, specialist în Noul Testament, crește în grade. Ba e chiar tovarăș intim cu Tudor Argezi, alt intelijant al timpului. Și japița de Gala Galaction a trăit 80 și ceva de ani. Privațiune. Canon greu. Profesor și publicist. Jurnale de călătorie. Războaie. Foamete în țară de mai multe ori. Și azi bărbații trăiesc în medie 71 de ani. Bag seamă că ăștia iubiții lui Isus trag media în sus. Nu ca ăștia care nu cred cu tărie și probabil mor mai repede ca să compenseze pentru longevitatea luptătorilor anticomuniști.

Măcar Gala Galaction a fost mai uman ca Nichifor Crainic, nenorocitul turbat, pe care l–a înlocuit în Academie. Dar se pare că dumnezeul creștinilor este foarte indiferent, pînă acolo că nu se vede deloc.

Etichetat , , ,

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: