Eliade umplut cu paie ca să danseze mai bine după cum cîntă vorbitorul

Radu Drăgan dixit în alt context:

Discuțiile care în mod normal sunt tratate cu un răspuns bazat pe o conexiune emoțională provenita din intuiție și nu din cogniție.

Eu i–am răspuns:

Trebuie să înțelegi că ești o excepție. O rara avis. Am citit volume cu articole. Unele erau de români care au stat pînă pe la 16 ani în Ro, dar au făcut facultatea în alte părți. Unele erau de români care au făcut și facultatea în Ro, dar a doua facultate sau masterul în alte țări. Este un fir roșu acolo. Nu pot să gîndească. Surprind pe unde merg. Pentru că sloganurile pe care le rîgîie sînt necunoscute prin părțile alea. Dar finalizează în același mod: simt că nu gîndesc că. De aia Eliade este o excepție. De aia este o măgărie să fluturi o marionetă cu figura lui Eliade ca mascotă pentru un învățămînt lipsit de sens. Sensul era ca femeile și bărbații să se poată duce să își facă o labă la serviciu ridicînd socialismul pe cele mai înalte culmi ale comunismului. Ei futeau. Ei erau decuplați de consecințele sexului. Brave New World a existat. În România.

Doar că problema este și mai profundă.

Răspunsurile sînt sentimentale. O zbatere. Dar, în spate, nici nu se pune problema unei creaturi sensibile cu trăiri personale. Ci o ciubotă nesimțitoare, care își asumă trăiri accesibile din jurul său, cel mai adesea din publicitate, pentru a–și acoperi goliciunea, vidul.

Etichetat

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: