Nichifor Crainic

Nichifor Crainic a fost un teolog român, scriitor, poet, ziarist, politician, editor, filosof (creator al curentului gîndirist), legionar, colaborator al securității și unul dintre principalii ideologi antisemiți din România. Mișto? Teolog român din România. Și, ca TOȚI legionarii, a fost mereu cu cei care au puterea în percepția lui. Cică Criticul Foto ar fi un impur. Un măgar. Se ascunde în spatele unui nume. Nu ca Ion Dobre, numit în cărțile de îndoctrinare doar Nichifor Crainic? Doar că Criticul Foto nu dă poze. Nichifor are poze. Și arată ca încornoratul din filmele lui Chaplin. Puțin mai sordid. Dar este un sfînt, așa că cine sînt eu să comentez? El se trăgea dintr–o nație superioară. De aia au devenit comuniști toți, inclusiv el. Și el știa că mărturisitorii au un loc în rai garantat, vopsit cu numele lor pe jos ca la locurile de parcare. De aia a făcut ORICE pentru a rămîne în viață. Asta da teologie practică. Nu gargara aia din cărțile de îndoctrinare.

Dar destulă gargară. Hai să ne apropiem de viața acestei marionete oportuniste.

A trăit 83 de ani! Azi, bărbații au o speranță de viață de 71 de ani. Azi cu vaccinuri, asistență medicală proastă, dar universală. Cu canalizare. Cu apă caldă. Fără război. Fără pogromuri. Boul ăsta a trăit 83 de ani. A trecut prin DOUĂ războaie mondiale. Prin mai multe crize în urma cărora mulți au murit de foame. Și 15 ani de munca silnică, pușcărie politică. Legionarii erau de părere că pușcăriile astea erau făcute pentru exterminare. Eu, personal, am mari dubii că legionarii, la apucăturile lor de pești și traficanți, ar fi făcut pușcărie politică. Dar asta este deja puțin relevant. Ia să vedem cum e cu unul pe care l–a ținut maica domnului în brațe. Probabil că s–au și iubit în anii grei de pușcărie, pe cînd vizitele conjugale nu erau permise. Să învățăm cum e să intri în grațiile dumnezeului
ortodoxilor.

Teologie la București, doctorat în filosofie la Viena. Nu mi s–a comunicat la ce birt și–a dat ăsta doctoratul, dar știu că, față de islamiști, fundamentaliștii creștini nu au restricții la pileală. Predă teologhia la București și, după expansiune, la Chișinău. Membru de academie. Apropo de instituție sordidă! Secretar general la Ministerul Cultelor. Nu pot să nu remarc că și Nicolae Ceaușescu tot secretar general era. Diferența era că era ateu. Ceaușescu, fiind un popular, a murit la 71 de ani. Și ca un ateu, nu a avut măicuța domnului să îi oblojască rănile.

Nichifor Crainic. Ministrul propagandei la Ion Antonescu. Cum? Acela care i–a urît pe legionari? Acela care le–a dat aura aia de puritate făcîndu–i deținuți în trei regimuri?!? Apoi redactor la Glasul patriei. Frumos intitulat? Un titlu așa legionar. Și totuși revista propagandei secu în vest.

Și bizonul ăsta a produs versuri. Deci, ca orice tîmpit, dacă la 16 ani scria versuri pentru a compensa învățămîntul segregat pe sexe este POET! Dar preocuparea lui de bază este statul etnocentrist.
Bineînțeles, biserica și statul neagă că ar fi fost purificare etnică in România. Astea erau doar niște teorii. Și dacă a fost, poate a fost puțin Holocaust. Dar puțin. Și local. Nimic organizat. Și NIMENI altul decît evreii nu a fost persecutat. Și evreii și–o meritau. A spus–o chiar Adrian Păunescu.

Dumitru Stăniloaie, altul în spiritul carității creștine și a milei legionare, l–a considerat pe acest bou drept teolog mare. Brava națiune! Iar Stăniloaie nu are o problemă că Noul Testament nu este evreiesc, că Isus Cristos / Hristos nu este evreu, vezi teza naziștilor, că Talmudul a fost făcut pentru a distruge creștinii. Nici Miron Cristea patriarh prin mila domnului și voința lui Carol nu a avut probleme cu astfel de teologie a iubirii.

Și să vezi drăcie. Într–o lume care vrea să îți vadă buletinul ca să te legitimizezi, scuze pentru calambur, pulică Ion Dobre, alias Nichifor Crainic, devine Ion Vladimir Spînu. Un adevărat mărturisitor pentru credința strămoșească el se aruncă în arena să fie păpat de lei ca vechii creștini. El este condamnat la închisoare pe viață la București, dar doi ani se ascunde onorabil în Transilvania. Uau! Sacrificiul de sine nu este și pentru el. E pentru tembelii care cred ce scrie ăsta și discipolii lui. Șobolanul avea acces la o teologie mai înaltă, aia predată de Isus apostolilor.

Și de ce șobolanul verde, alias Nichifor Crainic, se ascunde doar doi ani? De ce nu 10? De ce nu o taie din țară ca Horia Sima să moară de bătrînețe la 86 de ani ca sfînt? Nu uitați, speranța de viață a unui român bisericos este doar de 71 de ani. Ăștia care s–au canonit cu post și renunțări mai pun măcar 15 ani. Probabil li se trage de la țigări și pileală. Dar ziceam de Crainic. El se predă pentru că credea că îl vor repune în drepturi. Țeapă! Și fiecare cretin care a estimat ceva greșit este, după ăștialanți, un martir.

Istoria notează că, pentru cea închisoare pe viață, sentința este anulată. Motivul pentru care șobolanul ieșise din gaura lui din pămînt. Dar, țeapă! 15 ani de pușcărie. Legionarul de serviciu crede că a fost supus unui proces de exterminare. Un proces atît de pervers că a mai trăit 10 ani după eliberare. Oare de ce evreii nu au avut șansa asta în cuptoarele de la Dachau? Nu 10. 7! Hai, 5. Dar toată lumea știe că Holocaustul este o contrafacere a evreilor. Exterminarea lui Nichifor Crainic a fost reală, palpabilă. Sau poate că dumnezeul evreilor nu este de același calibru cu dumnezeul creștinilor. Oare ce parere are Stăniloaie care e în cazan, în prezența dumnezeului lui?

Să nu uit, ca și Radu Gyr, altă canalie legionară, așa rău s–a canonit și ăsta în pușcărie în procesul de exterminare că și–a scris și memoriile. Pe vremea aia, în Franța deținuții de drept comun aveau mai puține drepturi decît acești deținuți politici puși la conservare de către sovietici. Sau poate cînd sfintele îi făceau vizite conjugale teologului de frunte făceau și contrabandă cu materiale de scris și haleu.

Etichetat , , , , , , ,

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: