Ortodoxii, un cult necromant

Sîntu Iov de la Uglea este un profet de dată recentă. El vine din satul maramureșean Uglea. Care dovedește că Anglia a fost colonizată de către daci, ugly venind din limba dacă. Și chiar că urît este sfîntu! Un fel de Osho, dar fără Rolls Royce. Asta fiind și baza făcătorilor de sfinți: comuniștii nu i-au permis să își dezvolte flota de mașini din donațiile cuvioșilor care veneau a se adăpa de la izvorul cunoașterii. Bine, ăia care mureau la cîțiva kilometri lîngă, dracu să îi ia. Sfîntul nu avea timp să iasă pe teren. El dădea consultații doar la cabinet ca orice alt medic de familie creștin cu icoane pe perete care știe cum e cu vaccinurile alea satanicești.

În urmă cu circa şase ani, la 22 octombrie 2007, o mulţime de stareţi, protopopi, preoţi, călugări şi credincioşi deshumau trupul lui Ion Codrea. Deodată s-au auzit strigăte de bucurie: „Cruce! Întreg!”. Trupul a fost găsit întreg şi binemirositor. Sfintele moaşte emanau o mireasmă bineplăcută, de flori abia tăiate.


Și doctorul în cadavre este un specialist făcător de sfinți: Danion Vasile. Nu știu ce fumează Danion (fără cratimă), dar e marfă bună.

De-a lungul anilor, am mers în multe pelerinaje şi m-am închinat la moaştele multor sfinţi. Uneori buna mireasmă m-a impresionat în mod deosebit (odată, intrând pe poarta mănăstirii Cernica, am fost izbit de mireasma care ieşea din moaştele Sfântului Calinic, deşi eram la sute de metri de biserica în care se aflau).

Cine poate contesta că în capul lui era tocmai miros de la cadavrul pe care urma să îl viziteze pentru o conversație de taină? Noroc că e sexul păcatos la creștini sau teologii s-ar fi lăudat cu cîte hoituri au făcut sex pînă la momentul conversației.

Doar că Danion Vasile nu simte extazul cînd se apropie de morți, el este și un valoros naționalist. Zice el:

Apartenenţa la un neam se stabileşte, la majoritatea neamurilor, după tată. Nu putem spune că Sfântul Iov era rutean, din moment ce tatăl lui era român. Chiar dacă sfântul se considera rutean, […]

Puțin contează ce vroia sfîntul să zică. Sfîntul este cățeaua teologului și teologul face ce vrea cu proprietatea lui. Cum ar fi explicația că tatăl. Bine, tatăl nu mai este în viață să se pronunțe asupra apartenenței lui, dar îngerul domnului sigur s-a pogorît cu detaliile intime.

Etichetat

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: