Creștinii sînt o nație. Nația creștină

Mă uit cu spaimă pe forumurile creștine. Pe vremuri nu înțelegeam. Ce e atîta discuție. Cum putea cineva să creadă că evreii, bătuți și izolați, aveau acces la copii creștini de care nimeni nu își amintea. Și practicau sacrificii umane. Ei, evreii din a căror carte au luat toată legea veche creștinii. Ăia cu să nu ucizi poruncă cu mult înainte de daci și traci și burebiștii de sud. Cică foloseau sîngele. Cei care au ca lege să omoare animalul în chinuri pentru ca tot sîngele să se verse în pămînt. Ei foloseau sîngele pe ascunse.

Și azi văd același lucru. Ignoranța care duce la cuvioșenie. Prostia care duce la sfințenie. Măcar în mintea subiectului. Că cică sataniștii ar fi nește răi. Mai răi decît la televizor. Un fel de răi ca creștinii de răi. Bine, nu ipocrit. Nu predică despre profetul dumnezeu Isus care le zice că dacă îi îmbraci pe săraci, pe el l–ai îmbrăcat și apoi dau afară cu înjurături țiganul care s–a aciuat să doarmă în scara blocului. El este pe stradă din cauza milei creștine a 98% din populație închinătoare la icoane. Și totuși e cazul să se care în stradă.

Niște vite imbecile care nu sînt în stare să sincronizeze și să scoată din ridicol neconcordanțele dogmatice în plină eră a Internetului. Cică fructele de mare sînt de post la greci. Dar la români sînt de lux, deci nu–s de post. Ostentativitatea cu care se publică rețete practicate de modeștii călugări. Cu margarină. Adică imitație de unt. Dar așa e postul. Dar să vezi cum știu ei ce e aia un satanist. Și efectele muzicii rock asupra minții sînt descrise în detaliu de mai mulți pocăiți care au prins și ei viață sexuală întru domnul, că satana nu dădea nimic.

Pot să traducă și să tipărească în mii de exemplare cele bășite de un grec tîmpit cu puțină școală, dar cu sfaturi în toate domeniile. Medical, social, viață de familie din care nu a avut, orice. Paisie Aghioritul. Dar Biblia Satanică nu o pot traduce ca să afle și ei despre ce e vorba. Că dacă se roagă zi și noapte să îi ajute duhul sfînt, de ce să devieze în eres doar din simpla rațiune? Mein Kampf au tradus și publicat. Protocoalele înțelepților sionului au publicat. Dialog în infern nu au publicat, nu de alta, dar ar fi fost evident plagiatul rus de bună calitate literară. Sau așa aud. Pentru trei cu diaree scriitoricească a la Mihail Sadoveanu vorbim de o puternică literatură. Și știi ceva? Îmi plăceau mai mult poveștile sovietice nesforăitoare. Mi–a plăcut Habarnam. Îmi plac poveștile cu pionieri. Și românii aveau caca dintr–astea. Mai sincere decît jumate din literatura cultă. Muzicuța cu schimbător? Caut–o! O să o găsești pe cîțiva lei. Cu copertă din aia de hîrtie poroasă, infectă. Încă nu dăduse occidentul peste români să îi învețe că hîrtia igienică nu trebuie să aibă bucăți de lemn. Și că nu e vina elevului că caietul lui este dintr–o hîrtie care suge la propriu.

Etichetat

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: