Dobrogea de Sud și trădarea lui Carol I

Cum a ajuns România să aibă Dobrogea de Sud, cînd nici Dobrogea de Nord nu îi aparținea?

Păi se face că un țar bulgar de import hotărăște pentru bulgari că e bine să devină imperator și nu doar țar. Al doilea război al Balcanilor pornește. Bulgaria pierde în confruntarea cu Grecia și Sîrbia. Și Carol I se strecoară pe din dos, în partea nearmată a Bulgariei și înhață noi teritorii. Pacea de la București din 1913 consfințește noile cuceriri pentru că Bulgaria a pierdut. Altfel, poate Bucureștiul era oraș bulgar de graniță.

Românii i–au zis Noua Dobroge. Azi e cunoscută prin mai imbecilul Cadrilater. Ceea ce e logic. Un teren de formă aproximativ triunghiulară să fie numit Patru Laturi. Am mai zis că românii erau cu studii la Viena și Paris, nu cu diplomă de la Viena și Paris.

În 1910, Noua Dobroge era populată aproape 50% de bulgari, aproape 40% de turci. Pînă și țiganii erau peste 10%. Românii erau 2%. Cam cît sînt țiganii azi în Rromânia. Țiganii, ăia care își vor face republică autonomă în Oltenia cu capitala la Strehaia. Dacă te duci în Oltenia o să facă oamenii ochii mari. Dar moldovenii știu asta cu precizie, la fel cum Iustin Pârvu știa că evreii au modificat biblia să scrie doar să nu ucizi, în loc de «să nu ucizi, dar evrei da». La fel cum călugărițele, țărănci culte cu Miorița, de la Mănăstirea Petru Vodă știu că Isus nu a fost evreu, la fel cum nici Maria nu a fost evreică. Și că duhul sfînt a fost al treilea legionar, după Corneliu Zelea Codreanu și tac–so, rămas după moartea fiului un fel de dumnezeu tatăl, păstrătorul spermei făcătoare de profeți.

După pacea de la București, 1913, în 1914 România ajută populația autohtonă în Dobrogea de Sud. Se practică un jaf generalizat, numit reformă agrară. Anume, fiecare proprietar trebuie să dea României o treime din pămînt, sau să își răscumpere a cea treime a lui de la români. Cu pămîntul astfel obținut se împroprietăresc coloniștii. Cam ce se practică în Palestina, de către Israel, dar mult mai murdar. Ceea ce nu înseamnă că antisemiții naționaliști nu știu în inima lor că e vorba de o mare diferență între o invazie și o colonizare divină scrisă în epistolele lui Saul–Paul din Tarsus, sau cam așa ceva.

După restaurarea parțială, din 1940, a Bulgariei, România face progrese în purificarea etnică. Pentru 110.000 de coloniști români înjectați în Dobrogea de Sud în anii români, Bulgarii trebuie să își ia înapoi 77.000 de bulgari din Dobrogea de Nord, fără nici un motiv. Ete așa! Și doar știm cum a fost cu dislocarea coloniștilor români din Bucovina spre Siberia.

Etichetat ,

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: