Clujul este unul din locurile unde se poate proba Evanghelia după Ferdinand I

Ca locații importante în Cluj? Un oraș fără activitate românească notabilă dincolo de slugile care furau de la grofi într–un impuls robinhudian, deși nu auziseră de legendă și cică popa le repeta că să nu furi, să nu ucizi.

Statuia lui Avram Iancu. Un țăran incult devenit deștept pentru că și–a tras armată naționalistă. Lupa capitolină pentru că e vorba de o legendă arhicunoscută în zonă. Statuia lui Matei Corvin nedemolată din cauza originilor sale românești. Statuia lui Mihai Viteazul, mai degrabă asociat cu Alba Iulia, dar mai contează?

Avem Stadionul Ion Moina. Pentru că maghiarii nu fac sport. Stadionul doctor Rădulescu. De ce ăsta? Păi asta a fost mare mahăr în fotbal. Un fel de popă, dacă vreți. Arhiepiscopul fotbalului românesc. Mitropolit chiar! O figură epocală care a făcut ca România să se califice în toate competițiile la care s–a înscris în care nu exista preselecție. Și care a cîștigat o dată, în aprope 100 de ani de viață, o cupă: Cupa Balcanică! Rămîne enigmatic cum de doctor Rădulescu. Dar mai știi? Pavel Chirilă, medic de întreprindere și homeopat (la el funcționează că dă cu limba sfîntu duh!), devine la fel de doctor în teologhisire. Ceea ce nu îl jenează să le combine pentru a–i da credibilitate în cruciadele sale anti vaccinuri, anti prostituție, anti rațiune, anti bun simț, șamd.

Ce mai avem remarcabil? Parcul Iuliu Hațeganu. Te și miri. Majoritari maghiarii. Și nu sînt în stare să producă și ei un individ notabil cît să poată salva autoritățile române de rahat să boteze și ei o bază sportivă după un neromân.

Avem piața Avram Iancu. Avem bulivaru Eroilor. Români, maghiarii nu au fost eroi la nimic. Piața Mihai Viteazul, un labă care a fost ucis în propria tabără. De excesele lui nu se scrie pe placa de pe soclu. La fel cum nu se scrie de iubitele maghiare ale lui Avram Iancu. Avem bulivaru lu Ferdi Întîiu. Maaare om! De multe ori a tăiat pamblica prin Cluj. A și fondat o universitate care exista de vreo 400 de ani. Din nou, bate dumnezeul creștinilor în execuție, pentru că el a făcut lumea acum 6.000 de ani și nu cu 6.000 de ani înainte să fie inventat.

Etichetat , , , , , ,

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: