Marea Unire sau cum să ții alte nații cu baioneta în spate

Ilie Ilașcu, sfîntul Partidului România Mare, luptătorul creștinătății ortodoxe în contra creștinătății ortodoxe stiliste. Un rromân vero. Un erou pur. Soție Nina, fete Tatiana și Olga. Pardon? Cred că e o greșală de tipar.

La fel cum istoria Transnistriei în română pierde din vedere balticii, polonezii, rușii și rămîne doar Gheorghe Duca pentru toată perioada pînă la venirea bolșevicilor la putere. Confortabil, nu? Și în mintea photoshopuită a rromânilor criminalul de război Ion Antonescu invadează Rusia și Ucraina pe bună dreptate și pe baza actelor date lui de către Germania nazistă, simultan cu amintirea rușinii că Transilvania de Nord a fost cedată maghiarilor. De restul teritoriilor furate, rămase în posesie, tot așa: nici un cuvînt.

La fel cum România era pavăza creștinătății și Războiul cel Lung dintre Habsburgi și Otomani a fost dus în mare parte pe teritoriul actualei Ungarii, mult dincolo de populațiile turcizate de creștini dreptmăritori în șalvari, care proslăveau sfîntul duh cu narghileaua pe masă. Și ce–i dai unuia care te–a servit bine? În România secolului 20 îi dădeai un bacșiș (turcism) sau un ciubuc (capătul de la narghilea să tragă și el un fum).

A cîștigat Mihai Viteazu’ la Calugăreni? Se pare că da. Dar ca să ajungă el de ajuns de mare să facă unirea cu barda în mînă ca pe tabloul postum a trebuit să se aciueze prin alte părți. Să zicem la maghiari. Și, cum îi stă bine românului, dacă nu trădează nu e fericit. Dacă aliații de peste vremuri ar fi știut! Sigismund Báthory îl ia să–l protejeze pe acest șarpe care îi va veni de hac ulterior la Gurăslău.

Etichetat ,

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: