Transnistria pămînt românesc

Transnistria este o zonă unde românii nu prea au călcat. Decît sub oblăduirea Miloșeviciului național: Ion Antonescu, mareșal prin mila domnului pentru merite necunoscute chiar și lui însuși. Glumesc. Știa bine de ce a fost făcut mareșal. Pentru că a vrut. Pentru că a cerut. Pentru că a făcut alianțe cu toți extremiștii, din cei mai împuțiți, pentru a avea puterea și a o manevra ca pe o bîtă. Pentru că puterea și titlul canaliei au apărut după ce a urcat o piramidă de cadavre din toate etniile care trăiesc în Europa de Est. Și românii l–au urmat. Unii pentru că aveau politrucul sau legionarul de serviciu cu baioneta în coaste. Alții pentru că vroiau să se joace de–a războiul.

E interesant de văzut poveștile celor petrecute în zona aia. Pentru că rromânul crește cu marș militar în loc de cîntec de leagăn. Românii care au fost deportați în Siberia. Pe puțin 80 de milioane. Să fi fost 100 de milioane? Sovieticii! Răii. Nu se pune problema că mulți erau coloniști. Că oricum nu aveau ce căutau acolo. Și că li s–a oferit prelungirea traseului excursiei. Bine, a fost o țeapă acolo. Ei urmau să fie rasa superioară și ca coloniștii europeni în America să ia cît pămînt văd cu ochii și să–l împartă între ei și rudele lor cum or știi ei mai bine. Asta le–au oferit și rușii. Doar că era un pămînt mai puțin bănos, care era cam departe de infrastructura de transport deja existentă și mai greu cu trimis copilul să–și cumpere diplomă de domn la Cernăuți.

Cum fu cu războiul din Transnistria? Păi a fost o mișcare democratică cum românii sînt foarte mîndri că au organizat în trecut. Oamenii au spus că nu se vor masturbați de mîna nevăzută a românismului și nu vor șmenuri cu electori aleși pe sprînceană. Așa că româno–moldovenii se puseră să–i căsăpească. Și morți rămîneau ca țiganii din cazurile neelucidate cu sate țigănești care au luat subit foc. Combustia spontană! În alte părți e o supersiție. În zonele dominate de români este o realitate. Doar că pentru transnistreni au venit alții să–i ajute. Și a rămas o zonă nerecunoscută, fără nici o organizare, pentru că așa le trebuie. Încă un pas pe calea românizării. Doamne–doamne le–a făcut–o pentru că nu au recunoscut întîietatea primatului din deal la patriarhie.

Ce mai rămîne? Păi cum românii și–au cîștigat independența cînd niște imperii puternice au penalizat alte imperii puternice, la fel și moldovenii așteaptă ca cineva să–i penalizeze pe ruși și să le drea pe tavă teritoriile și oamenii care trăiesc acolo.

Etichetat

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: