Minune dumnezeiască în Constanța

E mișto să fii cre(ș)tin. Pentru că ți se deschide în față o nouă lume. O lume magică. În Harry Potter e băiatul rău. Și în care nu știu ce sălbatic nespălat și cu prepuțul tăiat este dumnezeu. Întreba cineva o dată de ce trebuie ca vinul să se schimbe tocmai în sîngele unui evreu de secol 1.

În universul magic al creștinismului totul este un semn. Chiar și absența semnului. Ți se scoală cînd vezi un funduleț drăguț? Ești ispitit! Ai trecut de o vîrstă și instalația nu mai funcționează? De ce doamne m–ai uitat?

Aflu că în parcul Tăbăcăriei din Constanța, o mînă de jnapani și–au tras baracă. E ceva frumos, de bun gust, nu cum fac paria societății române castelașe cu creneluri. Ei au făcut biserică ardelenească de ev mediu în Dobrogea contemporană. Și e frumos. Nu ca nenorociții care își numără averea după numărul de turnulețe. Ei au turla poate cea mai mare a unei biserici ortodoxe din lemn. Ca să vezi! Castelașul, dacă are cruce în vîrf este bun.

Și ce fuse cu biserica asta? Păi se pare că biserica cea mare, instituția lu’ șefu care se taie la fiecare slujbă de duminică să bage credincioșii carne în gură ca curva la sex oral, le–a zis că nu e cum vreți voi. Și ei s–au supărat. Și au închis biserica! Și faza superbă este că un popă, Remus Dumbravă, a făcut accident vascular cerebral. Dar ăsta nu e un semn! E un accident. Semnele se întîmplă la alții!

Și ca să vezi puterea rugăciunii! Medicii îl resuscitează și el este plasat la spital. Ăla laic. Ăla spurcat la care se fac avorturi. Și duhul sfînt o lăbărește după muieri, caută virgine să le impregneze cu a doua venire.

Etichetat

Un gând despre „Minune dumnezeiască în Constanța

  1. Brodie spune:

    Aveam o discuție cu o creștină de față.

    La un moment dat cineva a menționat trecător evoluționismul.
    Replica ei? „Ce ușor e să spui că e atât de simplu”.

    Apropo de ce îmi spuneai, tu ești minoritatea. Groopișii duhului sfând sunt peste tot.

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: