Cluj Napoca

Clujul este un oraș maghiar. Năpădit de români. Morala? Străzile sînt curate din cauza românilor. Mai greu e de explicat cu bordurile tricolore.

Că este oraș românesc, asta este clar oricărui naționalist. Întîi de toate se cheamă Napoca. Ceea ce atestă originea latină. Și cine are monopolul pe latitinate cale de 500km? Bu–cu–re–știul!

De dragul românilor, Clujul este un important centrul al mișcării naționale maghiare în Transilvania. Pentru că pastorii protestanți nu găseau alt loc mai bun decît în brațele primatului ortodox. Care face ca un adevărat primat pe mai multe subiecte.

Pe cînd maghiarii aveau deja universitate, românii majoritari, zic ei, aveau nu una, ci două (!) școli primare pe lîngă biserică. Pentru că așa îi stă bine românului. Victor Babeș nu ar fi avut microscop dacă nu era să bată la uși cu căciula în mînă Isus al ortodoxilor, care e mai coios ca Isus al catolicilor și care nici nu se compară cu Isus al protestanților care trăiesc în eres.

S–a scris mult despre maghiarizare. Dar ce te faci cu prezența românilor milenari? 1921 se aduce lupa capitolină. Ca să se știe că Romulus și Remus au fost martori că Kolozsvár e Napoca. Și pe statuia lui Matias Rex se pune placă de la Nicolaie Iorga citire că e vorba de Matei Corvinul și nu de altul. Te și miri ce avea de împărțit Nicolae Iorga cu Corneliu Zelea Codreanu cînd amîndoi erau doi țărani idioți, dar cu vise imperiale.

Într–un oraș în care o zecime din populație este ortodoxă se începe construcția unei catedrale impozante. Cînd 98% din țară în secolul 21 bate temenele la icoane deja ajungi să le dai dreptate cu catedrala poporului.

Etichetat , ,

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: