Universitatea română din Cernăuți

Universitatea din Cernăuți a fost foarte folositoare. Mulți din păduchii de marcă ai perioadei dintre războaie erau diplomați acolo. Dar cum așa? Păi cam cum Titu Maioescu a ajuns din fundul Olteniei mahăr de Ieși. Nu era loc de toți la facultățile din România, așa cum erau ele.

Pe cînd Bucovina a fost anexată de către România după metoda cunoscută: trimiți trupe de stabilizare și cumva, nu se știe cum, românii ies să fie cam toți în parlamentul democratic ales peste noapte. Și toți ăștia consideră că nu e nevoie să își bată capul cu monedă, capitală, parlament și alte căcaturi. Așa că votează la ceas de noapte alipirea cu țara mamă a armatei care face legea pe stradă. Scriam pe cînd Bucovina a fost anexată de către România, Universitatea din Cernăuți a devenit a 5a universitate a României. Țară cultă natural. Și, cumva, nu se știe cum, niște naționaliști nu prea calificați în meserie devin conducătorii Universității.

Și la cererile avute Universitatea nu are de ales: trebuie să mărească numărul de diplome tipărite. Și studenții nu sînt din țările vecine. Păi de ce? Sînt nevoiașii români. Și uite cum devine asta o universitate faimoasă română prin simpla producție.

Etichetat

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: