Gabriel Liiceanu

Problema cu Gabriel Liiceanu pornește din cauza unei confuzii. Gabriel Liiceanu NU este un om de cultură. Nici nu a fost. El a fost un politician de succes. Și ca și Gică Hagi, cariera lui l–a ajutat să acumuleze niște diplome. Pentru că era băiat bun și șefii aveau de cîștigat de pe urma lui. Așa că s–au tras niște sfori și a fost omul dus mai repede. Sistemul era încă de pe atunci extrem de putred. În toată corupția aia nu se schimba nimic cu unul în plus sau în minus. Și doar nu ceruse baiatul să facă sex cu Elena Ceaușescu! Ce mare lucru să pui o vorbă bună pentru hahaleră?

Dată fiind schimbarea regimului politic destul de radicală și funcția avută anterior aș merge pînă acolo încît să îl numesc pe Gabriel Liiceanu că ar fi în continuare un politician de succes. Oricum și–a păstrat multe din avantajele fostei funcții. Și o parte din cele pierdute, au fost recîștigate o dată cu toată lumea. Nu mai e salamul de sibiu așa dulce de cînd orice mucea poate să își aleagă cîrnatul din o sută atîrnate în galantar. Dar asta nu înseamnă că tovarășul cecist devenit domn civist are restricții la salam. Ciocolata elvețiană este afișată pe un metru de rafturi și variația este mai mare decît era pe vremuri la casa de comenzi a nomenclaturiștilor. Diferențele sînt doar în capul proletarului redevenit unul din cei mulți.

Corneliu Vadim Tudor, Ion Iliescu, Gabriel Liiceanu, Marian Vanghelie, toți sînt la fel. Că unul se adresează turmei naționaliste, că altul se adresează nostalgicilor, altul burghezilor cu pretenții iz de cultură prin pantofi și altul celor care nu se ajung cu banii, asta este doar o problemă de nișă. Fiecare își caută locul pe eșicherul politic.

Etichetat , , , ,

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: