Să nu mai ai telefon mobil

Și e rău?

Arde țara și nu poți să îți iei arma de vînătoare și să te duci înot pînă la Constanța să lupți cu dușmanii de clasă?

Nevoia de mobil arată cît de imbecil poate să fie omul. Dacă ai un accident, cel mai probabil nu vei avea puterea sau posibilitatea să ajungi la telefon. Dacă îți rupi piciorul pe munte e probabil să fie în zonă fără acoperire. Dacă cazi într–o gaură de canal e posibil ca bateria să sară din telefon unde nu o poți ajunge. Șamd

Dacă te sună mătușa să spună că străbunicul se răsucește în mormînt, poate nu e de competența ta să faci exorcismul. Și dacă te duci sună cam crud gestul: am venit să văd cum se chinuie.

Dar altfel? Îmi povestea una plecată din România de mai mult cum ține telefonul românesc «în caz de urgență». Două fraze mai tîrziu e de acord că nu se poate deplasa instant. Că prețul la avion ar putea să fie prea mare ca să se ducă pînă în Ro. Și că o absență dincolo de o după–amiază s–ar putea să îi dăuneze la serviciu. Deci dacă mă–sa cade pe scări și trage să moară, tot ce va putea face va fi să sune din roaming acolo unde ar fi trebuit mă–sa să sune de la bun început. Dar pînă cînd se va întîmpla asta, ea stă de strajă lîngă telefon așteptînd ca a bătrînă să aibă accidentul mutilator, dar care să îi lase capacitatea să se ducă pînă în bucătărie, să caute telefonul mobil în sertar, să îi încarce bateria că l–a uitat și să sune pe numărul rromânesc al fiicei iubitoare pentru a–i da de știe că dă colțu’.

Dacă Creangă se năștea în 1970 ar fi scris cu mobilul și nu cu drobul de sare.

Reclame

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: