Somalia a dat–o pe Ayaan Hirsi Ali. România a dat–o pe Aurora Liiceanu

Cel mai probabil nu ați auzit de Ayaan Hirsi Ali. Nici o problemă, domnul Google nu a dormit aseară pentru a compila măcar 100 de pagini cu referințe special pentru acest articol. Și ca o harpie, mi–a trecut prin fața ochilor imaginea Aurorei Liiceanu.

Aurora Liiceanu este definiția isteriei. Moderat cultă. Rea. Predica ei se poate sintetiza drept feministă patriarhală. Adică să se emanicipeze femeia, dar cît ea să facă la sfîrșitul vieții cît Găbițu Liiceanu sau mai mult. Un fel grobian și necioplit de țărancă de fund de țară. Un fel de fata lui Yanke venită la Bucale să studieze psihologia. Față în față cu Maggie Tatcher, fata băcanului. Despre Maggie a zis foarte frumos cineva, și am uitat complet cine, că a reușit să străpungă domul de sticlă în care erau închise femeile în societatea britanică, dar că a tras repede scara după ea, înainte să mai scape vre–una. Cam asta e și Aurora Liiceanu. Doar că mult mult mai jos.

Ayaan Hirsi Ali a ales să se opună familiei care o căsătorise forțat și să plece. Aurora Liiceanu a ales să se căsătorească încît să o ajute ierarhic. Ayaan Hirsi a ales să fugă într–o țară care să o protejeze de familie. Aurora a ales să facă «rezistență pasivă» cum zicea godacul de Gabriel Liiceanu Hertei Muller cu insolența din august a porcului față de celelalte animale din ogradă.

Ayaan Hirsi zice că a fost și femeie de serviciu ca parte a pactului: ca să fii liber, trebuie să te susții. Aurora a fost repartizată după hocus–pocusul cu meditația transcedentală o perioadă să fie femeie de serviciu. De atunci și pînă acum boarfa [Aurora] poate doar să relaționeze cu femeiuștile de carieră care citesc reviste cu pagini lucioase pentru a afla secretul iubirii veșnice și a orgasmului cu legume bio. Niște «doamne», cum și Aurora se crede.

Iată că pînă și Somalia, în halul de distrugere în care se află poate să dea oameni mari lumii. Putoarea indolentă își amintește cum a persecutat–o comunismul trimițind–o la frecat podele. Școală pe gratis. Repartiție la serviciu. Salarii nemuncite. Repartiții de casă. CARuri. Asta nu se pune. Cealaltă a scris mai mult, mai bine. Și a trebuit să intre în Europa pe ușa din dos. A învățat olandeza. A muncit. A făcut școală. Azi vorbește despre ea. Dar altfel decît putoarea Liiceanu. Bleax!

Etichetat

2 gânduri despre „Somalia a dat–o pe Ayaan Hirsi Ali. România a dat–o pe Aurora Liiceanu

 1. Brodie spune:

  „Cel mai probabil nu ați auzit de Ayaan Hirsi Ali.”

  Actually, nu e chiar așa. Cel mai probabil da sau nu, nu știu.

  Aurora Liiceanu în schimb nu m-a pasionat niciodată. Știu doar că există. Dar dacă tu spui, te cred. Ete, apelu la autoritate. Dacă o fac eu nu-i falacy, e licență poetică. A zis CF.

  Am citit ăsta pe diagonală. http://www.revistatango.ro/body-soul/psihologie/aurora-liiceanu-ispita-obsesie-si-ispita-pofta-7397.html .
  Mi-a sărit în ochi „Anonimatul era diavolul”. Mi s-a părut amuzant să-ți trimit legătura.

  • Criticul Foto spune:

   Superb articolul! O florăreasă cu un nume de CCist în buletin dîndu–se psiholoagă. Secțiunea cu «anonimatul era diavolul» este un bun exemplu că vocația ei este ca femeie de serviciu.

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: