Cocalarii intelectului

Citesc și mă minunez. Cineva aduce în discuție pe un forum analiza lui Radu Drăgan și a mea legată de Voicu Bojan. Răspunsul este fantastic:

Va ca nu te saturi prezinti asa-zisele puncte de vedere (in esenta calomnii) ale Criticului Foto. Mai relevant e filmuletul lui Dragan, care face cateva observatii de bun simt, altele copilaresti sau insuficient documentate si isi asuma identitatea reala. Discutia despre soldatul cazand lui Capa e mult mai lunga ca sa prezinti un singur punct de vedere drept adevar.

Deci secvența lui RD este compusă din cîteva (fără număr) observații de bun simț. Adică nimic special. Evident. De bun simț. Apoi altele (la fel de fără număr) copilărești. Și a treia categorie: insuficient documentate. Care? Cîte? Unde? Cum ar fi fost tratate mai bine? Cum ar fi trebuit tratate? Astea nu sînt aspecte care să îl deranjeze. O singură frază care să pună la punct o intervenție video de 10 minute. La o succesiune de idioțenii de 22 de minute. E bine să fii prost. Viața e mult mai puțin obositoare. Cu calomniile e muncă, dom’le, nu?

Interesant că rezolvă problema fotografiei lui Robert Capa în și mai puține cuvinte. Asta explică de ce amicul lui Bojan poate să înjecteze o succesiune de poze epocale și să mai aibă timp și de bălăriile lui și de niște cadre din Power Point cu listuțe.

Etichetat

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: