Datoria popii e să învețe să tragă cu pușca

Ziceam de războiul care dă de lucru clerului. În timp de pace e nasol pentru ei. Toate exproprierile pe timp de pace avură loc. Datul afară din mănăstiri? Pe timp de pace. Păi afacere e asta neică?

Așa că popii nu prea militară pentru eliminarea stagiului militar obligatoriu.

Nici pentru egalitatea în drepturi a femeilor. Au votat pentru făcut buletine la toți ca să nu se mai fofileze la plata dărilor parohiale. Dar egalitate, la ce bun? Popa e ultimul care să își riște constituția fragilă sau burdihanul pentru a salva o femeie care suferă de ceea ce statul numește rece „violență domestică”. Nici copiii, fie ei și băieți nu sînt relevanți. Să riște popa să–și ia capace? O vorbi el de cele sfinte, o amenința el la predică că îi ia Dracu pe toți, dar cînd e de făcut ceva, preferă laba la WC. Zice la carte ceva cu părinții, restul nu au protecție să nu–și ia bătaie, așa–i?

Mergeam pe stradă. Religia iubirii. Religia compasiunii. Ete cum vin îngerii să te ia în brațe, mai ceva ca în filmele horor. Dar banii pentru afișul cu violența conjugală sînt de la Uniunea Europeană. Banii pentru linia de suport tot de acolo. Știți, Uniunea Europeană aia demonică, de inspirație masonică. Popa e acolo să marce banul ca orice lăutar. Ba mai și bodogăne dacă „cît oți voi dumneavoastră” e mai puțin decît data trecută. Și e de o incultură cruntă. Cei cîțiva pe care i–au avut mai răsăriți, i–au plimbat la televizor ca pe sfintele moaște: „vedeți, avem și d’ăia”. Vrei compasiune? Du–te la Crucea Roșie. Noi sîntem aici să te iubim pînă mori exorcizat.

Anunțuri

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: