Duhoarea euro–rebutului

Cînd ai ghinionul să treci pragul unei euro–rebut, te ia mama naibii. Să vezi că nu a avut timp decît să facă două chestii. Eveniment tradus în discuția cu prietena de a doua zi în uite cît am muncit ca să vie cu mîna goală. Ți se va vorbi cu emfază despre actul cultural al curățării băii și relaxarea de după la un serial cu Bau–bau. În caz că valurile discuției vor duce spre oameni cu pielea mai închisă la culoare, vei afla că aceia sînt puturoși în ambele sensuri. Mai întîi că sînt leneși și că nu muncesc precum românii care freacă menta pe Despre Mămici, apoi pe Yahoo Messenger și, mai recent, pe Facebook și Youtube. Și apoi, da, trebuie să recunoaștem, dragă, că put! Urmează o dezbatere animată despre cum nu se spală. Adică dragă, așa sînt ei nespălați: nu au apă la ei acasă și cînd viu în Ioropa,
mă–nțelegi
.

Realitatea este că singurele euro–rebuturi curate pe care le–am cunoscut aveau probleme cu capul și puteau să sterilizeze orice, nu doar discuția. Altfel, euro–rebuturile pe care le cunosc sînt între cele mai nespălate creaturi, chiar dacă le spală coafeza cînd le buclează. După ele nici nu e spălat ăla, e tras de păr. Bine, nu că vor rămîne acasă cînd le bate gîndul să se mai ducă pe la coafor. Se vor duce. Și vor trage acolo unde au succes: la aceiași coafeză care le garatează povestea într–o viață fadă.

Ia–o pe tanti. Joi își toarnă zamă de sarmale, chiar dacă ea îi zice sos, prin haină. Și cumva, miraculos, mașina nu este murdărită. Și zama aia cu ulei mult și grăsime de porc își pierde subit duhoarea. Haina absoarbe în mod ideal toată untura și nu mai picură, nu mai împute nimic. Și cînd credeți că se pune pe curățat haina, dacă tot nu vrea să o arunce la coș? Duminică! Viață fadă? Dar, cum! Uite, vă povestesc ce curată sînt!

3 gânduri despre „Duhoarea euro–rebutului

 1. belgianca spune:

  Dragul meu cititor de euro-rebuturi, ai ratat postarile in care scriam despre chestii pe care mintea ta nu le poate cuprinde – gen filosofie etc. Oricum, nu cred ca te-ai prins ca nu te incadrezi in publicul tinta al blogului meu. :D Asa ca ti-o spun pe sleau: sper sa nu ma mai citesti niciodata, ca habar nu ai ce inseamna blogul ala si de ce a fost creat.
  Have a nice life in cutia ta craniana!

  • Criticul Foto spune:

   O variantă ar fi să parolezi site–ul. Dar dacă dai cunoscuților parola există riscul ca aceștia să o împartă cu cunoscuții lor. Altă variantă ar fi să nu mai publici. Ceea ce nu te va face mai curată, mai spălată sau mai cultă.

   Articolul următor nu a fost pentru a te stresa pe tine. Era scris și programat de mai multe luni. Ghinion.

   Ai putea să dai acatiste. Pari genul de intelect încrezător în sfinți.

 2. […] in a citi o partitura si cu pasiuni caudate de a fotografia melcii pe strada. Ei, au mai citit si altii (nu sariti sa-i faceti trafic, ca atata asteapta! ) postarea si se pare ca imputirea cu sarmale […]

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: