Drepturile nelimitate ale pozarului

Pe cînd Andrei Pandele povestea unui jurnalist japonez că românii nu aveau aparatură foto, el uita de luptele de culise ale lui ăl bătrîn pentru a face negoț cu Laici în Austria de Vest pentru paduchele de acasă. La fel i–a ieșit din cap și cînd repovestea cu voluptate cum a apărut articol despre Pandei to’ma în Japonia!

La fel păduchele bătrîn și diform Dinu Lazăr uită de relațiile în care se scălda familia pentru ca el să ajungă să se joace de–a poza de modă. Poate ar fi fost unii care mai ciupeau cîte ceva culcîndu–se cu gestionarele de la Romarta. Dinu, cu botul ăla ca urma de melc, ar fi dat și bani să se culce cu gestionarele de la Romarta. La naiba cu pozele! Oricum toată lumea își lua salariul.

Și alții, fiecare cu pierderile lui strategice de memorie.

Ce au ăștia în comun? Simț un tremurici în zona inghinală cînd aud de America. America e bine. Acolo e liber.

De cîte ori află că ceva nu e voie, se revoltă. Adică puteau să facă poză și în unitatea militară pe cînd trăiau babalîcii, și era comunism feroc soro! Și acum, libertate, democrație, mai este restrcție de tras în poză? Și dau ei citate din pagini americane, deși dacă făceau americanii legea prin Europa era o șansă ca șobolanii lor înaintași să fi înfundat pușcăriile. Nu știu. Fantezii. Interesant este că nici unul din păduchii ăștia de vîrsta a treia nu au găsit să citeze articolul lui David Hobby despre un minim de etichetă pentru a preveni momentele jenante. Păi cum? El are camera. Și vede momentul irepetabil. Cînd să mai ceară voie?

Îmi amintesc și de cei mai de vîrsta a doua, care nu au prins să sugă de la țîța Partidului cu ardoare. Cum era Ufo, purceaua clujană cu țițele lăsate, care și ăsta argumenta cu lux de amănunte cum nu poți dom’le să mergi cu mapa după tine să ceri voie celor care intră în cadru.

Pînă la urmă se dovedește că e vorba de o legislație de Țara Minunilor în care fiecare are voie să facă orice îl taie capul. În paralel, marțafoiul are toate drepturile să se lezeze dacă oricine altcineva în împrejurimi ar avea tupeu să intre în spațiul lui vital expandat.

Reclame
Etichetat ,

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: