Despre educațiune

Dacă am scris despre școale, am zis să caut și pe Wikipedia.

Acolo toți e cu formatul «Education in…», mai puțin Romania. Romania, ca orice caca creștin, vero, care nu ia decît duhuri sfinte în cur, este mai cu moț. În speță «Romanian educational system». Adică ăia are simplă educație. Noi avem sistem. Și cu român în față, să nu se facă confuzii. Mai mult, onorabilul articol «History of Romanian education», prezentat cu fală la Și altele… întoarce la același articol fără istoric.

Ce îi mai face diferiți este că unii pun date despre ministere la «See also». Șmecherii pune licee și facultăți. Alea pe sprînceană bineînțeles. Merită citite comparativ mai multe articole pentru a vedea cum se tratează cît de cît spre enciclopedie problematica tratată sau cum vine scriitorul de română să pună accentele pe bucătarul angajat de grădiniță sau cum se fac lecții de înot.

Singurii la fel de retardați sînt bulgăreții care prezintă cu fală nemaipomenitul lor sistem școlar cu 98% alfabetizare. Oare de ce norvegienii nu își clasează sistemul? Să fie un caz de ciudați dintr–ăia cum a avut Vladimir în vizită cînd francezii stau în casa lui trei zile și uită să pună întrebări relevante de tipul «știați că B. Bardot este franțuzoaică?»

Mai sînt drăguți sîrbii. Nație de creștini ortodoxi vero. Care războitu–s–au cu măgarii de catolici și cu nenorociții care nu mănîncă porc în Bosnia pentru a ridica stindardul ortodoxiei sus, sus de tot. Ca să vezi! Primele școli încă din secolul 11. Dar la catolici. În rest, prin Ungaria mai era de studiu. Dar mesia veghește să nu se întîmple pocinogul cu prea multă educație la copii.

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: