Euro–rebutul și ideile de–a gata, sau preconcepute

Ai constatat că o situație dată, o dată stabilizată și intrată în cotidian, atunci așa a fost dintoteauna de la momentul vorbirii și pînă pe undeva între Cuza și Alexandru cel Bun?

Poți să ai documentație că acum 6 luni nu era așa și te privesc cu ochii ăia de ce–i extraterestrul ăla care stă pe umerii tăi? Dacă zici de ceva de acum 50 de ani, vor fi de acord destul de generos, atîta vreme cît nu vrei să le impui o idee ieșită prea mult din ortodoxia banalului, ceea ce ei numesc generic normal.

La 20 de ani distanță de eveniment încep să cumpănească. În fapt, ceea ce observatorul confundă cu o comparație cu amintirile de pe vremea aia, este doar o comparație cu ecosistemul din Universul lui. Se pupă? Îi rentează? Dă bine? Dacă e mișto, atunci, de ce nu? Adoptă ideea și merge mai departe ca și cum ar fi descoperit–o singur. Dacă riscă să îi tulbure apele sau prestigiul, lui sau al celor pe care îi stimează mult și de care se simte dependent, atunci să te ții cu așa măgărie! O să vezi furia lui. Dar, de cele mai multe ori, pur și simplu nu poate să își dea seama cum îl va afecta o acceptare sau un refuz al ideii prezentate. De aici și timpul de contemplare.

10 ani în urmă? Nu le vine să creadă.

La 2 luni distanță sînt gata să te ia la bătaie. Fizic. Doar că 2 luni e cam termenul minim de stabilizare a unei idei. La mai puțin la 2 luni ideea este încă străină.

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: