Dar avem olimpici

Sectele creștine au dreptate: în România ei ar trebui să conducă. Nu știu cum s–a întîmplat să fie secularii la putere. Dar se schimbă. Fiecare președinte, laic și cu înclinații hedoniste, are o nevoie importantă de a participa la slujbe, cel puțin cele mai importante. Și popimea o spune că trebuie să fii credincios, dar dacă aduce lumea la biserică, cine să se mai supere pe el că este agnostic? Apoi, se ridică cîte o clădire. E cam ciudat să se mai practice chestia cu zidit cineva pentru ca clădirea să țină. Deși, nu ingineria, nu rezistența metalelor, ci Meșterul Manole se predă la 1–13!

Și dacă nu pot să omoare pe cineva ritual, măcar să vină popimea să dea cu apă. Să vezi ce repede se ridică! Oare de ce nu se pune problema unui certificat de garanție: pișatul pe zid al unui popă nivel 3 ține 5 ani, față de unul nivel 4 care ține 8. Să vină să îl pună în lanțuri pe popă dacă se întîmplă ceva cu clădirea în termenul de garanție că nu a mers talismanul lui, că fengșuiul sfîntului lui e de calitatea a 2a și oamenii să știe să se ferească de așa piază rea!

Dar uite proba: țivilimea critică infamul Decret! Creștinătatea se îngrozește de păcatul avortului. Și totuși toți sînt mulțumiți așa. România practică contracepția modernă la nivelul unor țări orientale. Mai rău decît ei stă bastionul noului Vatican, Polonia, si cei mai săraci dintre baltici. Rusia, Marocul, chiar și fundamentalista Grecie știu mai multe.

Anunțuri

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: