Bisericile ortodoxe — biserici care ucid

Problema cu creștinismul este că dacă nu gîndești pici în capcana jumătăților de adevăr și a martorilor mincinoși. Sînt totuși niște mii de ani de propagandă acolo. Marketingul, cum în forma pe care o știm, este un produs creștin. Efectele speciale sînt necesități pentru a demonstra gogomăniile biblice în diverse scenete încă de acum sute de ani.

Să luăm argumentul: catolicii face, noi nu. De unde puritatea implicită și explicită a sectelor ortodoxe de pe glob. Or fi ei minoritari, dar sînt băieții buni. Și eu pusesem botul la ideile astea. Pînă cînd mi–am pus problema: de ce?

Cică catolicismul a pornit cruciadele. Asta este ceva rău pentru că mai multe cruciade s–au finalizat în spațiul ortodox, în loc să fie jefuiți arabii și turcii. Mai e vre–un argument? Pînă aproape de zilele noastre NICI UNUL. Morți? Violuri? Sclavie? Cui îi pasă?

Ortodoxii sînt așa blînzi de felul lor. După cum ați văzut, pînă și epavele legionare au azil cu păpică de la Biserica Ortodoxă Română. De fapt, evreii nu au parte de azil din partea BOR. Flutură momîia lui Steinhart ca pe un steag de cîte ori ies la înaintare. Dar tocmai de aceea a primit acela azil: pentru valoarea sa ideologică. S–a convertit și a venit la noi! Altfel, simpla conversie nu este un argument pentru a nu–l arunca în trenurile morții.

Se vorbește despre excepționalele gesturi ale cîtorva români. Vai! Păi la Roman fu o cucoană care a ținut în loc trenul. A ținut în loc. Nu l–a dezmembrat. Ups! Nu era nici un reprezentant al clerului acolo. La sfințit tancuri era coadă. La sfințit mașini și motociclete ete așa stau popii cu mîna întinsă ca aurolacii. La oprit trenuri cu oameni NICI UNUL.

Zic că respectă viața. Merg pînă acolo încît să interzică avortul. Dar cînd e de excomunicat sînt doar vocile dizidente care sînt date afară. Horia Sima nu fu blestemat de nimeni. Dar sînt destui popi care să se roage pentru el. O fi porunca să nu ucizi, dar este relativă. În schimb ia citiți ce poate să scrie boarfa în sutană Cleopa Ilie despre femeile care au făcut avort, indiferent dacă a fost unul, dacă au fost zece, dacă a fost din cauză de viol, de incest sau că o omorau părinții că le–a dezonorat familia regulîndu–se cu altul decît cel ales de ei. Să fie o coincidență că regimul Ceaușescu a interzis avortul, oferind nimic pe partea de contracepție? Sau iar popimea joacă tenis singuri, din nou: ei servesc, ei primesc, ei fentează, ei marchează. Oricine poate cîștiga așa. Pentru că mereu punctul este marcat de sine.

Ce s–a întîmplat în colonii. Iar catolicii. Ei au exterminat amerindienii. Ortodoxii erau cuminți acasă. Sigur? De ce se ignoră acțiunile la fel de criminale ale țarilor ruși pe o suprafață mai mare decît America de Sud? Holocaust? A fost Holocaust și în România. Dar în România au fost și pogromuri. Și în Rusia, Polonia.

Hai să vedem! Propaganda de stat declamă și deplînge cum perversiunea Imperiului Austro–Ungar a făcut românii de pe cele două părți ale Carpaților să se căsăpească între ei. Dar ăștia de aici de ce au fost așa bucuroși să îi omoare pe românii transilvani? Dar popimea? Cîți au fost uciși pentru că au blocat recrutările? NICI UNUL. Puteți găsi vre–unul și acela să nu aibă scop ascuns gen singurul lui baiat riscă să meargă la război și cine se mai face popă în satul ăla să moștenească parohia, că fetele nu pot?

Ei sînt mereu primii la persecutat pe cei slabi, pe cei izolați. Dacă e unul în comunitate care nu–i interesat de cotizat la afacerea popii, acela este atacat în toate felurile. Dacă toată comunitatea este ostilă, atunci să ne rugăm și popa o taie repejor.

Anunțuri
Etichetat ,

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: