Scîrbos, scabros și alte porcării

Ziceam că stăteam pe un deal. Și, în vale, un oraș. Mărișor. Scăldat în lumină artificială. Ziua se plîng deja de căldură. Dar noaptea nu uită să lase aprinse generatoarele de căldură. Am văzut prin alte părți iluminat stradal cu neoane. Ieftin și bun. Tehnologie veche. Încercată. Cu niște ete atîta umbrelele ca să bată doar în jos lumina. Nu e cazul în orașul din fața mea.

Scabros.

O femeie îndoctrinată bine poate să își nege propriile instincte și să declame «Scîrbos!» doi oameni făcînd sex într–un loc public. Poate chiar dragoste. Poate nu e că nu au unde să se ducă pentru schimbul regulamentar de fluide în dosul ușilor închise. Poate e pasiune și nu mai au timp să ajungă pînă acolo. Am trăit și am asistat la ambele ipostaze. Și nu pot face diferența. Pot specula pe baza îmbrăcăminții, căci haina face omul. Dacă sînt liceeni, clar, nu îi lasă părinții! Oare? Oare nu tocmai asta este esența pasiunii? Societatea dezlănțuită în contra copulării lor și tot nu se abțin? Dacă sînt îmbrăcați ca vagabonzii, clar, nu au unde. Dar cum arată un vagabond? Oamenii pot recunoaște doar epavele umane. Cei care au fost abandonați de societate de atît de mult timp încît deja put a descompunere. Sînt morți, dar corpul refuză să moară.

Poate scîrboasă nu ar fi copularea. Poate scîrboasă ar fi societatea care impinge tinerii la reacții impulsive care o să îi coste tot restul vieții. În loc să le pui prezervativul în mînă și să îi anunți că dacă e ceva să pună cearșafurile în mașina de spălat și să o pornească înainte să închidă ușa după ei, poți să îi lovești din toate părțile pînă o vor face prin WCuri publice.

Nu sexul e scîrbos. Ci societatea care generează acei morți vii. Zombi? Film cu zombi? Machiaje de copii ai unor părinți cu bani? Oamenii care dorm în stradă pentru că nu mai există nici un alt loc pentru ei pe fața pămîntului este scîrbos. Încununarea unei vieți cu mîndria că în sfîrșit ai cumpărat o locuință este scîrbos.

Un gând despre „Scîrbos, scabros și alte porcării

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: