Ce e aia comunist?

Îi scrisesem lui morpheus că în România nu a fost picior de comunist.

Dar ce e acela un comunist. Un comunist este o formă de anarhist care crede cu tărie în existența și necesitatea comunelor. Proprietății comune. Ăsta e CAPul vostru. Sînt terenurile oamenilor din satul ăsta care îl compun și baza au fost animalele pe care aceștia le aveau în proprietate.

Un marxist crede cu tărie că fabrica trebuie să se dezvolte pe aceleași baze, dar că patronul îmbuibat și demonizat sau demoniac este înlocuit cu o abstracție, cu un totem: proprietatea comună. Diferența între pixul Bic de 20 de bani și un stilou. Aceasta este inovația marxiștilor: pe vremuri era Ludovic al icsulea care avea țara în proprietate. Ei propun un Ludovic reîncărcabil. E președinte, secretar general, ce îi place lui, dar e ales de un grup de electori. Și are mandate. Nu le place electorilor, atunci să aleagă alt Ludovic.

Dacă cineva îmi poate argumenta că ‘telectualii români, niște căcați după mine, ar fi capabili să știe diferența asta atunci vă zic că sînt cu atît mai demni de excludere socială pentru că au tăcut. Dar asta se întîmplă într–o lume idealizată, utopică. Căci și pe alte meridiane se glorifică gîndirea de doi lei pusă în slujba celor care sînt gata să cumpere astfel de oameni.

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: