Vintilă Mihăilescu față cu antropologia

Am scris despre Elia și nivelul non–implicării facultăților române atîta vreme cît puradeii biologici personalului nu au nimic de cîștigat.

Dar starea e generală.

În Danemarca are loc o conferință despre aspectele estetice ale cenzurii. Personal local, dar și din restul lumii. Cazare. Masă. Poate nu au plătit pe nimeni, dar au asigurat transportul și cele necesare vorbitorilor. Nu mă hazardez să vorbesc despre asigurarea dublajului și a altor detalii cum ar fi anunțarea și prezentarea conferinței. Doar că e interesant de pus față în față cu ce produce Bucureștiul.

Ta–tam! Conferinț€le de la Șosea. La romantic denumitul Clubul Țăranului. Participare scandinavă. Iată despre legatura dintre practicile agricole, biodiversitate, sustenabilitate si traditii locale, dar si despre modul in care se suprapun (sau nu) reglementarile europene peste ritmul agriculturii traditionale.. Vintilă Mihăilescu geniu sau imbecil? O temă atît de largă și cu o întorsătură de condei tratată într–o după–amiază. Ăia pentru atins subiectul în trecere și–au luat două zile. Muci Romania (cu a nu cu â) pînă la ora 22 este în pat, cu scufia trasă pe ochi și televizorul pornit.

Discursul este compatibil cu demersul naționalist. Vorbim de:

Considerata de biologi drept una din zonele cheie ale Europei, Romania detine

«Eminescu, cel mai mare poet…» romanța unei discuții intime despre un subiect arhicunoscut aparent vorbitorilor și insignifiant în afara cercului de familie. Practic o discuție doctă despre cum și–a rupt verișoara Mariana dresul la nunta Ioanei și teribila traumă din următoarele 5 la 7 minute: cum îi scot fără să mi se vadă flocii. Dincolo de imaginea de Basic Instinct cu o umbră în care să se ghicească labiile Marianei, interesul tuturor celor care nu au participat scade subit. Dar nașu’ Pandelică este în continuare convins că este o problemă de foarte mare importanță. Iar tanti Tănțica poate confirma că ea a știut de cînd a văzut–o prima dată la 6 ani pe Mariana că e o curvă. Da–da. Cine știe, cunoaște.

Bravo Mihăilescule, ești antropolog de vîrf!

Anunțuri
Etichetat

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: