Iaurtul la borcan de plastic

Vladimir C dixit:

Cultura de supermarket nu a apărut de la divinitate pentru a modela mințile păcătoșilor. Cultura de supermarket s-a perpetuat și s-a finisat pe niște nevoi și tendințe ale masei.

Nu. A apărut pentru a–i pedepsi. Este atît de puternică ideea de penitență în mințile creștinilor practicanți că mă mir cum de a putut să mai apară orice urmă de cercetare. Adică nu merge: e diavolul. Cum poate diavolul să facă atîtea? Este supra–natural. Cum permite creatorul asemenea haos, practic să i se pișe de cîteva miliarde de ori pe minut în lucrare? Pentru că este milos. Și mila asta se manifestă prin lăsarea diavolului să se pișe pînă îl va arde ureterul și îi vor face rinichii implozie. Ceea ce este și asta, la rîndul ei, parte din penitență. Dar ce se întîmplă dacă iese experimentul? Nu înseamnă nimic pentru că doar ai fost premiat pentru fapte bune. E o afacere murdară pentru că laborantul poate certifica absența karmei pozitive din bagajul maestrului.

Cultura de supermarket răspunde unor nevoi. Și este concecința unei evoluții de cîteva mii de ani. Vor oamenii calea ușoară? Surogate ieftine? Bun! Ceea ce numeau clasicii greciei antice calea ușoară a desfătărilor poate fi considerat insuportabil de omul modern dispus la sacrificii. Și se poate și mai mult. Mai lasă încă 2.000 de ani de evoluție!

Când unii țărani au descoperit cheagul la sticlă au început să nu se mai obosească să bage mâna în zeamă cu mațe.

Nu se poate! Pot să îți aliniez mai mulți pensionari vocali și cîțiva tinerei mai cititori pe bloguri care să îți confirme că „la noi” toate sînt bune. Pe principiul că ce nu știi nu te poate afecta, cum fură țăranul la unt este neglijabil față de cît de nasol este untul industrial 65% grăsime.

Totuși supermarket-ul (nu cultura) cred că poate fi un avantaj. Cumperi iaurtul în 10 minute și folosești timpul câștigat să muncești la o lucrare mai multe ore.

Hahaha

Nu am văzut așa ceva. Am auzit planuri înainte de sesiune sau de predarea unei lucrări. Iei iaurtul și te simți atît de stresat de aglomerația din parcarea supermarketului că trebuie să te oprești să vezi ce e la televizor. Apoi constați că azi este acea emisiune la care făceau reclamă pe ecranele din supermarket. Vei constata inteligent că emisiunea nu este nici pe departe ce spuneau în reclamă și îi vei pedepsi uitîndu–te și la emisiunea de după ce aceea se termină. Apoi vei constata cît este ceasul. Și va trebui să te retragi să te odihnești pentru că a doua zi te așteaptă o zi grea, idem sub umbra examenului sau termenului limită. Victorie pentru iaurtul la borcan de plastic! Descurcat cu ce ai la îndemîna nu mai este de mult limitat la cîțiva metri.

Etichetat

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: