High ISO Lazăr (4)

Am ore.

Din păcate pentru mulți mai are și zile.

Clasa e luminata lugubru de un singur bec cu neon de 60 de W.

Nu se cheamă așa. Dar la școala profesională așa îi zicea, deci așa e. Interesantă reluarea temei cu altul e de vină. Adică de la el nu ar scoate becuri pentru o iluminare decentă chiar și dacă e curentul pe banii altora! Cam ăsta e standardul. Se plînge că nu e bine, dar nu numai că nu face nimic pentru schimbarea situației, dar și stă acolo. Măcar să le fi spus cursanților: e infectă lumina asta, mai bine hai în stradă. Sau mai bine, hai sîmbătă în parc. Sau alte variante. Ei bine, nu. El merge înainte.

Totusi imaginile au atmosfera si substanta.

Adică asemeni bicicletelor la care face reclamă: au o cameră cu X atmosfere și de pe ele se lipește pe pantaloni o substanță uleioasă. Pe cînd bicicleta Sony cu ISO 128.000?

La 1600 ISO par inca foarte bune. Si stabilizarea obiectivului e esentiala.

Par? Dar ce contează! Oricum le afișază la 800×600. Și după sprițul de acasă de prins curaj stabilizarea este clar esențială căci pînă și spătarul scaunului știe să valseze.

Ies pe culoar. Fac unui amic un portret, de abia il vad.

Ia aer. Dar e frig. Ochelarii se aburesc. Aparatul însă are focus mai bun ca posesorul. Și știe să facă centrarea pe figură. Deci tot ce trebuia să facă era să îl țină la înălțimea potrivită.

Si totusi imaginea e foarte interesanta.

Surprinzător, dar e dreptunghiulară. E dreptunghiulară. Dar mai are ceva. E pe lat! Și un portret se face musai pe înalt. Aici a ratat aparatul. Nu a știut să întoarcă singur senzorul așa cum știe să întoarcă imaginea pe ecran. Dar Dinu iubește și iartă.

Captorul de mari dimensiuni imi da un bokeh grozav.

Proba că sulă bleagă ăsta nu a știut la viața lui mai mult de filmul de 135 și ăla învățat cu greu cum să–l monteze în aparat ca să nu mai facă colegii mișto de el. Aparat de buzunar cu senzor mare. 6x6cm?

V-am prezentat aparatul Sony Nex-5.

Care pare să fie făcut și cu izolare la intemperii. Nu de alta, dar balele în care a fost scăldat și sudoarea Albei ca Zăpada, fată mare între pirați, sînt cam corozive chiar dacă sînt la presiune mică.

Obiectivul de 16 mm e doar prototip, cel definitiv, care va insoti aparatul din comert, va fi mult mai bun.

Aha! 16mm caca! 12 – 600mm bun. Dinu iubește la zoom mare. Dar la sub 150g că nu mai poate să care ca pe vremuri cînd pleca cu mîncarea de la ședință la braț.

Incredibil, ce goneste tehnologia si ce mijloace uluitoare de a face imagine apar in noile aparate.

De acord. Existența lui și a altor vreo 20 publici și vreo cîteva sute (cred) de privați anulate complet de un cip și niște programe.

Anunțuri
Etichetat

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: