High ISO Lazăr (3)

Desi e ploios, tot sunt mari contrastele si e imposibil de redat si detaliul din cerul plumburiu si frunza din umbra copacului.

E vorba de overcast, adică noros. De plouat poate să plouă și cu soare. Poate să plouă și noaptea. Bizonul nu știe. Dar predă altora.

Dar stai! Plaja de expunere la cretinul ăsta este contrast. Aha. Mda, clar e omul care să pună aparatul în modul manual și apoi să se ghideze după liniuțele alea desenate în vizor ca să ajungă la expunerea bună.

Setez aparatul pe HDR si face singur 3 imagini rapide pe care le uneste intr-un cadru foarte bun, singur, imediat; tot din mina; incredibil.

Oare nu ar trebui ca măcar unii din papagalii ăia care l–au ascultat și și–au dat bănuții pe obiective Nikon alese de importator cu dragoste și grijă din livada Malaeziei să nu îl scuture puțin pe burtos? Acum să se mute cu cățel, cu purcel la altă montură de obiectiv că face HDR singur?

Oare nu ar trebui să se lezeze din puțoii ofuscați că le lezez maestrul și soarele bulbucat cînd le predică pe un ton superior cum trebuie prelucrată în programe de sute de Euro o imagine, dar HDRul îl face din aparat?

Si la imaginea asta as fi muncit cu spume.

Și la scrierile pe forumuri sau blog e la fel. Se simte mirosul.

Fac apoi o fotografie banala la doua flori.

Banală pentru aparat și exponometrul lui. Pentru bivol e ceva de mare rafinament pe care l–a făcut pînă mai ieri cînd încă mai putea să se aplece. Nu de alta, dar bicicleta Bompton îi readuce onoarea din tinerețe cînd nu dădea vînturi de cîte ori punea piciorul pe o treaptă la tramvai.

Pot sa fac fundalul clar sau neclar instantaneu rotind un buton.

E, da! Asta era arta! Acum TOATĂ știința generației lui este într–un aparat cît palma. Dacă nu era pensia de la stat pentru el și bășina Toth de la Oradea chiar nu mai aveau motiv să facă umbră. Dar așa, să plece și să lase pensia neluată. Păi ce să se facă cu pensia aia? Să se de la școli pentru baza materială?

Pe vremea mea ii spunea diafragma, acu` se numeste controlul bokehului si e automat. Incredibil.

Mă mir cum de au auzit japonezii de boche. Sigur a fost Andrei Pandele care a desconspirat cînd vorbea cu reporterul japonez în anii ’90!

Misc aparatul usor deasupra florilor.

Oboseala.

Aparatul zice ca e panoramic si baleiaza imaginea.

Înseamnă că aparatul a fost mulțumit mult de bi–pedul lui. I–o fi dat o stafidă ca urangutanului austriac? Sau au fost calici cei de la Sony România și au uitat să alimenteze aparatul? Sigur le–a dus unul din directori acasă la puradei!

Superb. Imaginea are 8000 de pixeli si ceva latura lunga.

Așa scrie. El nu știe să numere pînă la atît.

Fac un panoramic printat de un metru pe 30 si ceva de cm, foarte tare.

Nu. A citit într–un review pe net că se poate. Dincolo de 10 pe 15 nu a mai făcut. I s–au făcut, dar asta este altceva.

Reclame
Etichetat ,

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: