Nevoi? Nevoi! (5)

Pentru că profesorii sau lectorii, atunci când afirmă acest lucru, sunt neconvingători. Pentru că majoritatea dintre nici ei nu cred asta. O spun doar așa ca să pară mai interesanți și misterioși.

M-am decis! Sînt educatori. Că asta pretind că fac: educă. Că au grad, că nu au, că sînt titulari, că sînt suplinitori, dracu’ să-i pieptăne! Sînt neconvingători ca nu au ce căuta acolo. O fi Ilfoveanu talentat. O fi talentat de la spatele lu’ tac-su. Nu mă interesează. Ca educator e nul – i-am văzut ani la rîndul absolvenții. Este un dobitoc! Este un cretin! Dar și aura de predat la arte e tentantă.

În general ești idealist și te bazezi probabil pe faptul că ai avut sau ai câțiva prieteni/colegi destupați la minte.

Toți au. Mai puțini cei care nu au avut părinți să îi ducă la clasa aia bună. Dar aceștia au alte probleme ca să se dea pe net sau să facă pe artiștii.

Rămân sceptic. Îmi povestea cineva – un observator rece, obiectiv – de întâlnirea de la Vama veche, a ălora cu marele atelier de fotografie vama sub lumini de oscar. În viața lui nu a văzut o adunătură mai mare de bășini și fițe la un loc. Cu din ăștia vrei tu să defilezi?

Hahahaha

Ironia face să fi mers în Vama Veche pe cînd se duceau ăia la popou’ gol și erau substanțe controlate vehiculate deschis. Viața lui Florin Piersic Junior: Sex, Drugs and Rock’n’Roll. Între timp am aflat că îți trebuie o legitimație de a fi clujan ca să te poți duce acolo. Și alte misticisme. Toate de la „vamaioți”. Timpul a trecut. Și-a băgat codița Mircea Toma. A făcut o afacere bună și a adus mașini scumpe și tocuri pe acolo. Lumea a făcut bani și el și-a luat cota. Acum e cul să-i dai cu flegma în chelie, dar pe cînd pornea Save Vama Veche jegul ăla era așa mișto că putea să scuipe oamenii care îl puseseră la masă. O dată cu Stuf Stock s-a schimbat lumea. Ultima dată cînd am fost pe acolo m-am întîlnit în microbuz cu o figură cunoscută. Am întrebat de lume. Unii mergeau în Croația. Unii în Grecia. Unii în Turcia. Care încotro.

Dar să lăsam vremurile apuse! Ce găsesc la prima căutare: unul care își zice setter ca la cîine. Probabil miroase bine. Zice el:

A fost o manifestare de exceptie, care s-a nascut ad-hoc, si care a luat fiinta datorita unor inimosi, Catalin si Andreea Rudolf, cei ce nu s-au zgarcit sa bage mana adanc in buzunar si sa ofere iubitorilor de fotografie, un workshop gratuit, invitand sa verniseze pentru ei si pentru iubitorii de arta din Vama Veche, fie ei si pasageri prin zona, nume cunoscute sau mai putzin cunoscute in fotografia contemporana, Vlad Eftenie, cu o dizertatie de exceptie, Anca Cernovschi, altfel de cat mi-o inchipuiam, dar deosebita, Cosmin Someshan, expansiv si cu o colectie de fotografii 3D cu care ne-a delectat, Andrei Zincenco, cu amintirile lui din Maroc si nu numai, multumesc pentru dedicatie!, Cristina Tinta, o mare absenta dar prezenta pe simeze, Florin Ghioca cu experienta sa de fotgraf in zone de conflict, un fel de Robert Capa autohton, care a facut un lucru senzatzional, i-a imbract pe „necredinciosi” in tzinuta unui fotoreporter de razboi si i-a invitat sa faca 30 de minute de fotografii pe plaja incinsa la 35C…cu 20kg de echipament pe ei, ne-am convins ca nu este usor, felicitari Florin!

Ăștia cu nume de ren sînt prietenii lui Lazăr. Citeam cum se scăpaseră pe ei de încîntare ucenicii de la Uzinele Dales prin blogurile personale cînd i-a dus la sediul firmei, că să nu care bieții oameni atîta aparatură pîna la Uzine. Dacă mai jos aflăm că 4K este sponsor, în primul paragraf aflăm că patronii nu și-au făcut reclamă ci au scos bani pentru mucea.

  1. Vlad Eftenie. Client mai vechi. Sigur google te poate ajuta cu detalii
  2. Anca Cernoschi. Probabil a venit cu sutien de l-a impresionat așa tare pe cățelul nostru. La fel ca mai sus.
  3. Cred că și Someșan ăsta are ceva.
  4. Cristina Tinta nu a venit, deci nu contează.
  5. Florin Ghioca? Google o să-ți zică mai multe.

Despre Floin Ghioca, aș aprecia dacă cineva mi-ar da o legătură spre o poză superbă pe care am văzut-o mai demult cu el. Papagalul este cu tot echipamentul de circ descris mai sus. Și cară un obiectiv Canon mare alb. A naibii potriveală! Dacă era negru s-ar fi încins rău, acolo, pe pietre. Și în spatele lui este un tip în cămașă și cu un rangefinder minuscul. O! Aș aprecia și mai mult dacă cineva mi l-ar putea identifica pe acela!

Greul l-au dus lectorii si echipa din backstage, oameni de mare tzinuta si daruire pentru bunul mers al evenimentului, Luca Achim, un dirijor a tot ce inseamna IT pe linie de foto si PS, omul bun la toate si fara de care nimic nu merge si fara de care am fi stat cu mainile in san asteptandu-l, Catalin Savulescu, spumos si cu un rafinat simtz al umorului, critic de nadejde pentru evaluarea candidatilor, Cosmin Someshan, expansiv si riguros, pregatit pana in dintzi pentru a darui din cunostintle sale cursantilor, Cristian Crisbasan, un cavaler medieval al nudurilor de calitate, a dezbracat de inhibitzii pana si pe cei mai pudici dintre participantzi, bravo maestre!

Crisbășan și restul au cam fost vizați pe aici. Crezi că poți să găsești dacă era vre-unul la „de bine”?

La sectiunea NUD, fetele au fost sarea si piperul sectiunii, multumim Corinei si Andreei, pentru prestatia lor de exceptie, ajutand fotografii sa se dezlantuie, sa le stimuleze imaginatia si creativitatea, sa le alunge inhibitziile si sa le creeze premisele executarii unor fotografii deosebite. Atmosfera a fost grozava, Cristian Crisbasan la mare inaltzime, a tinut ca de obicei un discurs despre nud, a pastorit sectiunea cu mare pricepere si ca un mare maestru a ajutat participantii sa se exprime fotografic…feliciatri tuturor!

De domnișoarele cu prestația nu știu. Și nu cred că fac obiectul scrierilor ăstora.

Ce zici? Cu ăștia defilez?

Etichetat ,

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: