Nevoi? Nevoi! (2)

Nu, nu cred că vor să fie educați. Ca să accepți să fii educat trebuie să ai curaj și să te confrunți cu provocări diverse. Adică să fii dispus să ți-o iei în barbă de multe ori. Internetul le creează falsa impresie că se pot autoeduca, fără niciun risc și fără niciun efort semnificativ. De exemplu ușurința cu care primesc răspunsul folosind un motor de căutare îi face să renunțe la lupta de a învăța, de a cerceta. De cele mai multe ori aleg primul răspuns sau cel mult primele 3-4 oferite de motorul de căutare, chiar dacă acolo sunt numai aberații. Am de-a face destul de des cu elevi și studenți și majoritatea au acest profil și se comportă exact cum îți spun.

Oho! Vor! Își doresc imens! Dar să nu doară nici măcar prima dată. Pentru că au fost atît de tare aduși de toți pe drumul ăsta, cu biciul cu belciugul în nas, cu ce s-a crezut de cuviință că deja ei nu știu altă cale. Iar ca să îți faci curaj să sari în gol trebuie mult mult mai mult decît să îi arăți curu’ lui Dinu Lazăr. Cu Cosmin Bumbuț e discutabil.

Așa că, dacă există terenul, de ce nu se manifestă nimic? Pentru că mai nimeni nu vrea să îi ajute. Ba mai mult! Vor să le ia și banii. Și atunci oamenii aceștia au devenit pretențioși. Măcar dacă dau banul să le și placă partenerul. Nu discut aici de gusturi și de alegerea partenerului ideal.

Etichetat

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: