Religiozitatea profesorilor români

Jakky:

Daca ma gândesc mai bine ai dreptate, trăim într-un moment în care de la concept la apogeul unei tehnologi avem un interval de 10-20 de ani. Fotografia a avut nevoie de 50 de ani pentru a fi introdusa maselor și de 100 ca sa ajungă în mana acestora.

Ceea ce nu înseamnă că cel care a respins articolul ar fi știut toate astea. Nici nu are intelectul pentru așa ceva. Dar, cum textele astea sînt publice, este posibil să îți amintească în trecere de scăpări citite aici sau derivate din ceea ce scrie aici. Nu e prima dată cînd văd inepți completînd lista de obiecții sau justificînd o decizie cu informații apărute ulterior. Singura variantă ar fi să dea în scris toate obiecțiile, fie și numai enumerate, fără detalii. Dar precis acești indivizi se vor fofila cînd vor simți că sînt observați.

“Atunci, pentru o privire lipsită de adorație dată popii riscai eviscerarea.” O, da. Am o dilema de ce ii condamnam pe nazisti și excludem Biserica Catolica, naziștii erau Catolici practicanți și au făcut ultima mare epurare religioasa de mânuță cu Biserica Catolica cu toate astea doar unii dintre ei sunt considerați monștrii atroce. Celorlalți le încredințam copii ca sa ii mângăie și sa ii iubească poate puțin prea mult.

Hmmm. America de Sud, America Centrală și Caraibe îți spun ceva? Creștinări prin foc și vîrful sabiei? Exterminări pentru a face hatîrul latifundiarilor care vroiau să cultive un teren? Europa. Exterminarea unui cult sau frăție cu care se aveau bine doar pentru a place unui monarh și, bineînțeles, pentru o cotă din afacere? Promovarea de falsuri lucrative cum ar fi Giulgiul din Torino. Sau de falsuri în acte vezi Moștenirea lui Constantin. Șamd. Doar pentru că ăștia de dincoace de catolici erau țărani cu pămînt între degetele de la picioare și erau în mare măsură analfabeți știind pe de rost ce le zicea altul, față de erudiții vestului nu înseamnă că nu au avut probleme. Doar că nu era nimeni să noteze, fiind analfabeți.

“Ironia face că dacă ar fi consumat timpul și energia direcționat poate chiar ar fi ajuns să producă ceva.”

Ironia de care vorbești are multe necunoscute una din ele este capacitatea individului, vorbeam acum câteva zile pe internet cu un tâmpit capabil. Acel gen de om care spune ca ar putea face ori ce, ori când dar cu toate acestea nu a făcut nimic. Se poate ca ii lipsea și altceva inafara de determinare, nu vreau sa fiu rău dar șansele nu sunt de partea lor, sunt egale cu șansele ca eu sa descopăr un nou sistem de transfer fonetic. Nu e exclus dar șansele mele sunt mai mici decât eroarea de calcul.

Nu o faci, pare simplu. Cînd pui mîna riști să rămîi fără degete.

De altfel, profesorii de la arte sau film nu prea știu că una din cheile muncii intense este că faci profanilor să pară ușor. Într–o cultură cu o mie de Mihai Călin, un Octavian Cotescu este un talent incontestabil. Comparat cu un Nino Manfredi, Octavian Cotescu devine mai rigid decît Mihai Călin. Probleme de perspectivă.

Dar vezi, mare atenție, fenomenul ăsta este țesut cu un altul în România. E vorba de „se poate și așa”. Neamțu’ spune că nu are trusa să desfacă un șurub. Românul rîde satisfăcut și îți cere un cuțit cu vîrf. Merge. Se poate ca a doua oară să nu mai meargă nici cu scule potrivite.

Ceea ce nu înseamnă că au monopol, cum ar zice Vladimir. Doar că în Ro cele două sînt împletite strîns și în alte părți sînt separate. Găseam pe forumurile de Lomo din alte părți cum puneau mîna pe aparate vechi cu burduf și făceau estimate din cur pentru că veneau din lumea lui autofocus. Pînă aici, nimic de reproșat. Dar, ce te faci cînd publică o comparație (review) între două astfel de aparate și petrece mai mult timp anunțînd cît de slabă e focalizarea obiectivelor vechi. Asta pentru că nu a estimat distanța. Un telemetru de buzunar ar fi rezolvat problema și ar fi aflat că un obiectiv pliabil din 1950 bate la popou un obiectiv popular după design japonez. Pentru că în 1950 japonezii erau maimuțele producție industriale și în 2010 sînt singurii jucători, ceilalți fiind de multișor redirecționați pe servicii, că aduc mai mulți bani decît producția.

Etichetat

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: