Onișor: interviu Fotografa (2)

Pe langa aceste lucruri, sunt si membru fondator si vicepresedinte al Asociatiei Fotografice F 5.6, din Timisoara, asociatie ce are la activ numeroase expozitii de fotografie, in orasul de pe Bega, dar si in multe alte orase din tara. Iar de anul viitor, din ianuarie, in cadrul Lunii fotografiei din Romania, ne-am propus initierea unui salon national de fotografie la Timisoara, o premiera pentru acest oras.

Felicitări! Interviul e vechi și nu am întrebat dacă au avut loc toate astea, dar și intenția este de ajuns să-i lase binișor în urmă pe prietenii mei din Capitală: Dinu Lazăr, Andrei Pandele, Vlad Eftenie, șamd. Oare Cosmin Bumbuț se trece de băimărean sau de internațional?

[3.] Mai lucrezi ca profesor in Timis?

Deocamdata nu mai lucrez ca profesor, pentru ca sunt in acelasi timp la doctorat, la Universitatea de Vest. Doctoratul meu are o stransa legatura cu fotografia, fiind o lucrare de antropologie vizuala dedicata fierarilor din Transilvania. Lucrarea se va baza foarte mult pe imagine si pe povestile vietilor acestor fierari. Am descoperit, in ultimii doi ani, aproape o suta de fierari, dintre care o parte mi-au devenit prieteni, ma suna deseori si-i vizitez ori de cate ori am ocazia.

Revenim rapid în România cu standardul binecunoscut. Dacă ai un set de poze cît să îi zici o serie, apăi, frate! nu te poți opri aici. Ca și George Lucas cu Războiul Stelelor trebuie să faci:

 1. Expoziția.
 2. Iar expoziția, de data asta scrisă mai mare.
 3. Să plimbi ramele prin toată țara.
 4. Dacă ai o pilă la vre-un ICR, ceva, să scoți 2-3 și să le trimiți peste hotare și să scrii expoziții naționale și internaționale.
 5. Să faci o retrospectivă.
 6. Să faci un „cum am făcut asta”.
 7. Să dai interviuri că nu a ieșit cum sperai tu să iasă și ce planuri de viitor ai, de parcă ar mai vorba de încă o serie.
 8. Să faci o carte, fie și publicată pe gratis la Liternet.
 9. Să-ți faci o lucrare de ceva: master, doctorat pe tema aia.
 10. Să scrii o carte, pentru că deja ai destulă experiență în vorbit despre un subiect pe care tot nu îl cunoști.

Să înțeleg că Sorin Onișor va fi primit și inițiat în ghilda fierarilor? Sau că planifică, cum fac fotbaliștii, să se însoare cu fata unuia, dar încă nu s-a decis cu care?

Etichetat , , ,

Un gând despre „Onișor: interviu Fotografa (2)

 1. jarpefoc spune:

  De fapt cred ca omului i se rupe de nenorocitii aia , doar a vazut ca profesorii sunt platiti prost asa ca a aparut gaselnita cu „antropologia vizuala” – cred ca la auzul termenului , cea care facea interviul tremura de respect. A vazut ca „da bine ” sa faca poze , mai iese de un workshop , l-a cooptat si pe ametitul de Onofras care mai are o relatie , doua si iata ca o pune de un doctorat . Ca oricum vacantele is lungi dar nu suficient de platite asa ca….e bine sa dormi in sat gratis pe la oameni si sa ii prostesti sa stea la poza, ca doar trebuie sa fie fericiti ca „doctorandul ” Onisor da pe la ei . Ca sunt priviti si fotografiati ca niste animale ciudate nu mai conteaza….Si imi permit sa cred ca la un contrejour cu aburi si fierari Onisor uda pantalonii de excitatie.

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: