Îngerașii de la arte

N îmi atrage atenția vis–a–vis de o problemă:

“Dacă citești însemnările lui Radu Drăgan o să vezi că în afară de el nu prea mișcă nimic pe acolo.” – da, dacă citești însemnările lui Radu Drăgan

Posibil să fie o conspirație a cadrelor didactice: îi aleg analfabeți. Asta ar avea două mari avantaje: unul este că vor fi forțați să se exprime prin artă și nu pe Facebook. Ceea ce ar explica de ce se plîng în privat, dar în public afișază mîndru textul scris de altul „absolvent al clasei maestrului X”. În plus scade riscul să fie făcute publice violurile și traficul de influență legate de admiteri și licențe.

Mda. Paragraful de mai sus e o glumă nesărată.

Măcar așa ar fi fost o conspirație. Sex în grup și alte probleme. Ar fi fost material de prima pagină la gazetă. Dar nu e. Și, atîta vreme cît nu plătesc, trepădușii UNARTE nici nu pupă presă. Apar lucrări dubioase, extrem de interesante pentru Casa Pionierilor. Remarcabile pentru un copil de clasa a 6a. Dar pentru un artist cu certificat cam rușinoase. Apar filmulețe făcute prost pe youtube. Oricum filmatul se face de către un nene cam trecut și cu burta mai mare ca profesorii. Dar și cele ale studenților și masteranziolor nu sînt de rușine. Sînt de–a dreptul enigmatice. Ceva între grețoasa cameră naturistă din Blair Witch și urangutanul ăla plătit în stafide să care un aparat. Ceea ce ridică o altă problemă: pentru o școală vocațională rezultatele sînt inferioare șmecherașilor abia intrați în afacerea cu nunți, botezuri, cumetrii. Pentru o școală profesională deschiderea sufletească și intelectuală este așa cum se aștepta: tinerii bucătari absolvenți citesc puțin mai mult decît tinerii artiști absolvenți, dar nu cu mult mai mult. Oarecum au și dreptate, ei adună bani pentru haine de fiță și țigări cu arome. Greu cu piața de amorași pictați pe „mărturiile” de nuntă. De unde și bani pentru cărți?

Dar N, poți să mă ajuți? Cunoști și alte cazuri care să se manifeste? Riști să le extragi din acel Deep Net, acolo unde se ascund pedofilii și traficanții de droguri și să le asociezi cu numele de Criticul Foto? Dar altceva decît caca pisica pătrată sau alte inepții. Statistic e o blasfemie să te bazezi pe o singură sursă, alta decît tine. Dar nu găsesc altceva. Am o listă cu niște zeci de absolvenți de Foto Video care fac desene retardate, fac cursuri de pictură dedicate puradeilor de grădiniță cu părinți cu bani, fac altele. Ce mai generează atenție? Nișa de supraponderale la poponeață goală. În speță Alexandra Soldănescu la București și o prietenă mai veche acestor pagini la Timișoara.

Te rog ajută–mă. Pînă acum mi–au venit mulți mistici care să–mi vorbească de îngerași pe care numai ei îi pot vedea.

Etichetat

5 gânduri despre „Îngerașii de la arte

  1. Jakky ecs spune:

    E destulă agitație, din ce in ce mai multa, o mare parte vine de aici dar de regula nu sunt cele mai amabile persoane (sau de pe metropotam). Nu sunt de mult dependent de respect si stima asa ca sa vina sa spună dar preferabil sa plece învățând ceva câtuși de puțin.
    In ultima vreme am devenit un mic tiran e plin de imbecili ,primele 2 comentări le permit după ii trimit sa se joace la scara lor, in general articolele de genul „fotografia pe internet”, „UAD cluj” sunt cele care atrag persoane UAD cluj a trecut de 10.000 de vizitatori si un post normal face 1000 intr-o saptamana, dupa care scade dramatic ca ori ce fisier pe internet.

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: