Dar cine trebuie să facă educație maselor?

Morpheus:

Chestie de galerie de fotbal. Oamenii sunt violenți. Galeriile se duc pe stadion să se caftească, nu se mai duc de mult la meci. Comunitățile foto sunt un fel de stadioane unde își sparg mutrele diversele galerii. De data aceasta galeria Nikon îi fute pe ăia cu Canon, care le-o trag celor cu Olympus s.a.m.d.

Nu toți. Dar cînd e prilej de omor, aceștia care nu sînt interesați de bătaie rămîn acasă. Ceea ce face și mai enigmatică prezența maselor la evenimente sportive majore. Cum ar fi festivalul paparudelor branduite de la Londra. Biletele sînt scumpe. Măsurile de securitate sînt excesive și umilitoare. Ce caută oamenii ăia acolo? Nu pot să afle clasamentul mărcilor reprezentate de drone drogate peste limita unei supraviețuiri în bune condiții din jurnalul de a doua zi?

Revenind. Baza este într–un reflex care denotă imbecilitate de cel mai înalt rang. Cu toate că se cunoaște practica tăierii găinii care face ouăle de aur, oamenii preferă invariabil să se calce în picioare în urma monarhului care aruncă gologani în stradă în loc să–l omoare și să ia tot.

Dar cum rămîne cu cultura? Loazele de profesori de la Facultatea de Fizică din cadrul Universității București au cultivat indivizi care practică acum orice altceva decît fizica. Tot ce au putut să facă a fost să le insufle ceea ce știau: nevoia de a primi niște bani pe lîngă în loc să–și negocieze un salariu satisfăcător.

La fel băiețeii (cei cu oușoare) care predau la UNARTE au ca obiectiv gîndurile optimiste legate de regulat mîine cineva. Iar fetițele (cu păsărică) nu sînt vaci degeaba: se gîndesc la următoarea găleată de înghețată. Ceea ce nu îi face deloc incompatibili între ei: ele se pot lăsa regulate atîta vreme cît li se asigură găleata de înghețată. Eșecul este la predare. Dacă citești însemnările lui Radu Drăgan o să vezi că în afară de el nu prea mișcă nimic pe acolo.

Dar de ce trebuie să fie mereul altul cel care trebuie să îndrepte lucrurile?

Practic nu este nicio diferență sociologică între membri. Personal îi prefer pe ăia de pe stadioane pentru că măcar își asumă riscul de a pleca acasă cu capetele în sacoșe. (Foto)forumistul român nu are nici măcar un sfert de coi. Uite la Pandele sau Bumbuț, că tot te stresează indivizii. Ai auzit vreodată să spună cuiva ceva, face to face?

pătrățel – și maneliștii au pretențiile lor, wtf! Ca să intri pe un forum românesc de fotografie trebuie să îndeplinești vreo 4 condiții de bază: să te comporți ca un idiot, să vorbești ca un idiot, să faci poze ca un idiot şi să fi dispus să dai limbi în cur la ceilalţi idioţi de pe site. De fapt diferenţa dintre membrii Hi5 şi cei bedorgud este că bedgudistii au o arie de specializare mai restransă.

Dar dacă nu e nici o diferență, cum poți să preferi? Nu e aberant? În plus, chiar crezi că se vor absolutiza de dragul tău în așa fel încît cei de pe forumuri nu vor merge nicăieri în spațiul geografic, nici măcar pînă la pîine, iar cei de pe stadioane nu vor intra niciodată pe forumuri cu amenințarea că să le moară mama dacă fac asta?

Ce e numărătoarea asta? Prima dată am găsit–o la Ufo Zoltan. Pînă atunci criteriul era are sau n–are. Bivol sau bou. Porc de prăsilă sau de grăsime. Ce e cu comparațiile astea de a mea e mai mare aduse în discuție? Cît e coiul în sistem internațional? Are subdiviziuni? Are supradiviziuni? Se echivalează în litri sau în kile?

De ce trebuie să mă streseze cei doi? Eu ar trebui să îi stresez pe ei. Pentru că îi iau de exemplu. Și îi dau de reper. Pentru că îi iau din balega în care s–au cuibărit și analizez. Și ca să–ți răspund la întrebare: da, sînt destul de vorbăreți. Cum modelul zilei este gratificarea instant pe youtube găsești mai multe eșantioane de la amîndoi.

E amuzant răspunsul pentru pătrățel. Pentru că te–ai autoinclus. Altfel nu ai cum să știi ce se întîmplă acolo decît dacă crezi în spiritisme. Dar cred că ești deasupra.

Apropo, pe tonul cel mai serios, cînd scriu românii mă includ la loc de frunte. Și știu de la prima mînă că românii au o tehnică superbă de a–și fura căciula singuri. O fac și în colectivități. Dar, interesant, nu este fiecare fură căciula celui de–a dreapta lui și ultimul iese de fraier că trebuie să fugă pînă la primul să se facă disponibil pentru a i se fura căciula personală. Nu. Fiecare este în universul lui și execută manevra sincron, dar separat de toți. Cam cum sînt rugăciunile la musulmani. Dă unul poruncă și încep toți să ridice fundulețul ca cățeaua în călduri. La fel și românii: fiecare cu căciula lui ca să fie sigur că nu a fost înșelat furînd o căciulă de o valoare mai mică decît cea pusă în joc.

De curînd vorbeam pe o bancă în parc cu un româno–german în transă. Conspirația. Elitele. Ne–au făcut–o. Noi, dacii, neam mare. Ei na–na la popoul nostru. Lui i–a ajuns de Germania și de toate astea, România. Da. România. Pleacă în România și nu se mai uită în urmă. Cînd am reușit să opresc torentul am început să cer mai multe informații. Două ore mai tîziu am plecat rîzînd să povestesc cuiva tărășenia. El pleacă din Nemția prin reprezentant și cod genetic. Adică trimite copchilu’ cu nevasta în țară. El rămîne la produs și mai ales la supt ajutorul de șomaj în euro. Cum rămîne cu nemții care au ajutorul ăla social ca singurul suport în viață și chiria vine în fiecare lună de plată? Să se fută! El are în România casă și 50 de hectare, teren arabil. Acum problema acestui om sfîrșit, adus la capătul puterilor de către conspirația ocultă satanică de pe urma căreia trăiesc niște zeci de Victor Roncea și niște mii de popi și stareți cu emisiune pe youtube.com, este să schimbe aragazul că nu se face ca puradelul să mănînce de la un aragaz model socialist din anii ’80. Reciclare? Dat la săraci? Cui îi pasă! Pe pariu că marfa va fi aruncată în stradă? Cînd am plecat, se însera. Începuseră să se aprindă luminile prin case. Mă uitam că în lumea aia occidentală bogată care avea de toate nu am văzut geamuri duble. O dată, la o casă nouă, am văzut termopane. Dar aici erau și panouri solare pe acoperiș, era o casă ecologică. Realitatea este că frigurile pe care și le amintesc bucureștenii pe vremea lui Ceaușescu sînt mai puțin decît suferă în unele ierni un neamț mediu. Dar încălzirea globală îi va mîntui pe toți care nu au casă la mare sau pe lîngă vre–un rîu.

Anunțuri
Etichetat ,

Un gând despre „Dar cine trebuie să facă educație maselor?

  1. N spune:

    „Dacă citești însemnările lui Radu Drăgan o să vezi că în afară de el nu prea mișcă nimic pe acolo.” – da, dacă citești însemnările lui Radu Drăgan

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: