Ce–i aceia civilizație?

G.C.:

Pai sa imi iau o bere si popcorn sa ma pun sa-l astept pe (c)DL sau pe apARTE sa dea coltul?

Asta crezi că scrie acolo?

Nu mai bine nu ma uit la ei?

Hahaha

Și poate dispar.

Realitatea este că ai multe de învățat de la ei. Nu GC. Fiecare.

Nu mai bine ma uit peste gard la ce fac oamenii civilizati?

Și? Știi la ce să te uiți? Și ei se uită. Chiar copiază. Pe față. Și îi ajută? Pozele făcute de deținute au mai mult sentiment decît pozele făcute de CB cu pușcăriași.

Caută în arhive: youtube este o capcană mortală. Caută ce a scris Bayazid despre high–key și low–key.

Și ce e aia oameni civilizați?

O sa pun in locul fotografiei romanesti un album foto bun.

Cum știi să–l alegi? Cum știi că e bun? Că are pagini lucioase? Dar dacă știi de ce să nu intervi? De ce să nu participi?

O sa am un comportament de politician si nu o sa imi pese.

Nu–ți cunosc activitatea. Dar poate că tocmai că nu–ți pasă merge așa. Poate că altora nu le pasă. Dar ce are politicianul cu toate astea? Politicienilor nu le pasă? Atunci celorlalți de ce le merge rău? Cred că este precis invers. Politicienilor le pasă foarte mult. De foarte multe. Sînt ceilalți pe care îi doare în bască. 2 milioane de bucureșteni. Par 4–5. Toți sînt supărați foc. Toți se grăbesc. Cîțiva fac clicul: și ceilalți se grăbesc. Îmi amintesc de o vreme cînd se făcea loc ambulanței. Și după 1990 cînd făceau loc ambulanței, dar blocau mașina de poliție. Astăzi blochează ambulanța pentru că vor să prindă pole position în urma ei. Și impresia de pe trotuar s–a confirmat și vorbind cu șoferii de ambulanțe. Pe de altă parte, pentru a rezolva problema traficului sălbatic, conducătorii au un aparat opresiv supradimensionat. Polițiști care nu sînt plătiți să fie pe lîngă școli la orele la care vin și pleacă elevii, dar sînt obligați să se strecoare prin trafic pentru a ajunge în dispozitiv. Apoi trupele speciale: motociclete să deschidă drumul, motociclete să verifice, mașini să confirme drumul deschis și așa mai departe. Or fi balauri bucureștenii acasă cînd e vorba de politicieni. Dar unul nu am văzut să se pună în calea coloanei oficiale. Am văzut însă situații în care femeia, automat incapabilă, a fost împinsă în intersecție cu mașină cu tot de unul care se grăbea.

Ei castiga covrigi gratuiti de la vernisaje si raman in spatiul asta ermetic fotografic romanesc, unde catelusii trepadusii stau slus si cu ochii mari si uzi spun : “multumesc maestre ca ati venit la mine la expozitie!” si acolo se termina totul.

Dacă se termina nu era situația asta. Cîștigă și aparate de împrumut. Ocazional bani de promoții. Iar spațiul nu este ermetic. Băiatul fotografului lui Ceaușescu este și el acolo cu pictoriale în Playboy România. Dar Voicu?

Si asa e mai bine – mai putina concurenta serioasa pe plan international, mai mult nationalism, mai multe iluzii si sperante de tipul “am aparat de la producatorul despre care vorbeste x – voi fi imortal” ha ha ha Bine zici in descrierea blogului despre Shakespeare.

Nu e a mea. E pescuită de pe Internet și pusă în română. Dar explică multe în fotografie.

Chestia e ca genul asta de fomisti exista in orice colt al lumii (de cei care pupa dosuri de ce care umbla innebuniti dupa aparate) atata doar ca stii bine ca in galerie nu intra orice pusti cu cas la gura, au revistele lor dedicate (un gen de foto4all romanesc) dar aia macar stiu cand sa taca din gura si au maestri oameni care au murit sau care nu se coboara pentru un biscuite sarat pana in cafenelele si beciurile in care verniseaza putoii diletanti.

Există. Dar nu au exclusivitate.

Bad or Good. Toți știu starea. Toți știu că ceilalți e proști rau. Dar cînd Radu Drăgan a intervenit au fost mai mulți care să–l șutuiască, niciunul să intervină de partea lui.

Pe firul cuiva de linkuri pe forumul de la Foto Magazin în secțiunea de diverse o vacă citește din doi în doi și concluzionează: CF e Vladimir Chira. Răgălie, care se urzică de cîte ori apare ceva spre Criticul Foto s–a folosit de ocazie să blocheze discuția.

Multe alte forumuri. Știi cumva unul altfel?

Etichetat ,

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: