Atenție cu cine vă înhăitați

Adresa e din Brasov pt. ca dl. Moiceanu este directorul salonului si este din Brasov, sau ma rog pe situl propriu apare la contact o adresa din Brasov. O fi re-devenit dansul vice dar la salon e director. Asta cred ca ar fi una din explicatii. Apoi mai e faptul ca unii membri ai juriului au pensii sau venituri mici, CFR-ul e scump, ca doar traim in RO, unde nu-i asa, autoritatile nu prea incurajeaza arta fotografica. E cam greu sa se deplaseze la Oradea, desi ar fi avantajul ca are aeroport. Cel putin asa cred, apoi sa nu se voteze prin corespondenta, ci juriul sa-si faca treaba cu maxima raspundere fata de arta fotografica romaneasca. Si as mai dori, daca nu sunt impertinent, sa fie afisate pe situl AAFR sau alt-undeva toate imaginile participante, si la care sa se poata adauga comentarii.

Asta ar pute a spălare de bani. Sediul social într–o parte, birourile în alta, corespondența la altă adresă, facturile în altă parte. O afacere cel puțin dubioasă. Cică AAFR! Dar site–ul direcționează în altă parte. Cum îmi recuperez banii de cotizație? Gata? Au strîns masa pliantă și au tăiat–o din piață? Ce era aia? Cotizația lui Toth de Viagra că cică sînt fetele ieftine pe șosea lîngă Oradea?

Intervine și partea a doua. Ce căuta sediul la Oradea? Tradițional Oradea era centrul fotografiei românești? Fotografia s–a inventat la Oradea? La Oradea veneau bișnițarii cu fixativ unguresc ieftin? AAFR a fost fondată în Oradea? Oradea este vreo capitală culturală? De vreo 20 de ani sigura cultură pe care o învîrt acolo este eliberarea de diplome universitare fără frecvență.

Sau reformulînd: oameni buni, dacă sînteți puși pe fapte mari ca Onișor sau Ufo și vă trebuie un loc în panoplia unora — dați–nainte că e bine. Dar dacă vreți să munciti, nu cu șmenari cu Alba–Neagra trebuie să vă înhăitați.

La fel și cu puctele cardinale ale fotografiei românești. Azi e una. Mîine e alta. Și poziția lor e nesigură, nu o să și–o facă și mani nesigură pentru voi. Andrei Pandele poate să aprecieze pozele Criticului Foto drept ceva excepțional. Mă rog, ca șobolan el nu prea e categoric decît după lungi sesiuni de masaj anal, așa cum numai Cosmin Bumbuț știe să realizeze cu revista Punctum. Dar mîine dacă află cine e Criticul Foto să vezi că s–a înșelat, că el se gîndea la alte fotografii. La fel și ceilalți. Riscă–le poziția cu presa favorabilă, cu ICRul și alte organizații sau doar lezează–le egoul și totul se va întoarce.

Cît se poate de serios, mai bine vă scuipă un Philip-Lorca diCorcia decît să vă ia în brațe o ciumă dintr–asta. Și nu e vina lui că el așa este, e vina voastră pentru că ați ignorat semnalele.

Reclame
Etichetat , , , , ,

7 gânduri despre „Atenție cu cine vă înhăitați

 1. Fix X spune:

  „Hotărârea privind declararea datei de 11 ianuarie Ziua Artei Fotografice în România este semnată de premierul Emil Boc şi contrasemnată de ministrul Culturii Kelemen Hunor şi de viceprim-ministrul Marko Bela.” Scuze de intarzaiere – La multi ani tuturor fotografilor. E oficial – acum fotografii pot sa se scuze de la multinationala ca sa sarbatoreasca asa cum se cuvine ziua lor mondiala cu caracter local.
  http://www.mediafax.ro/cultura-media/11-ianuarie-ziua-artei-fotografice-in-romania-6120213 aici e pe larg ceea ce se va dovedi a fi de fapt stramt. Abia astept.

 2. […] X mi–a reamintit de unica inițiativă reușită a lui AAFR2, dincolo de competițiile dubioase, 11 ianuarie Ziua Pozarului. Îmi amintesc în copilărie de un […]

 3. cornelyu spune:

  Este vorba despre Ziua Artei Fotografice si nu Ziua Fotografului, sa fie clar. Deci daca esti doar simplu fotograf, nu si „artist”, asa cum sunt Proud Member-ii AAFR, nu poti sa-ti iei liber. Trebuie legitimatie de artist musai, m-am interesat deja.

  • Criticul Foto spune:

   Unde mai pui că dacă ai legitimație de artist intri la unele muzee gratis. Mă rog, asta este în afara sferei de interes a unui fotograf serios, dar merge de cadou la fraieri ca să te admire.

  • Criticul Foto spune:

   Chiar! Și se vor bate care are mai multă artă la întîlnirea lor sau o să fie ca pînă acum cum era cu hainele împăratului: numai un incult nu poate vedea că ei și protejații lor mustesc a artă cum e rana infectată plină cu puroi?

 4. Fotografu spune:

  Ma exasperati cu articolele astea scrise acu un an. Inca n-ati aflat ca internetul e „la prezent” !

 5. VladimirC spune:

  Da și eu vreau să mă scuipe Philip Lorca diCorcia :)

Zi–mi de bine, sau exprimă–te după pofta inimii.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: